banner13

Mahsur kalan çiftçinin yardımına MASKİ yetişti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı sonrasında kırsal ilçelerde ulaşımın sıkıntılı olduğu bölgelerde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yardımına koşuyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Şubat 2022 Perşembe 14:29
Mahsur kalan çiftçinin yardımına MASKİ yetişti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı sonrasında kırsal ilçelerde ulaşımın sıkıntılı olduğu bölgelerde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yardımına koşuyor.

Arapgir İlçesi Tarhan Mahallesi Yıldızlar Sokak’ta hayvancılıkla uğraşan Erkan Karaca’nın yolda mahsur kalması üzerine MASKİ Genel Müdürlüğü Arapgir İlçe Şefliği ekipleri müdahale etti. Ana yola 4 km uzakta kalan ağılına saman torbalarını MASKİ ekipleri kepçe ile taşıdı.

Çiftçi Karaca’dan Başkan Gürkan’a teşekkür

Çiftçi Erkan Karaca, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a durumu bildirdiğini ve birkaç dakika içerisinde ekiplerin kendisinin yardımına koştuğunu belirterek, “Devletimiz yanımızda” dedi. Karaca, “Çok zor durumdaydık. Mahallemize ulaşım sağlamada sıkıntı çekiyorduk. Hayvanlarımızın yemi bitti. Bende kendi imkânlarımla samanları getirmeye çalıştım. Ancak yolların buzlu olması nedeniyle aracımla çıkmakta güçlük çektim. Yolda kaldım. Büyükşehir Belediye Başkanımıza durumu bildirdik. Allah kendisinden razı olsun. Kısa bir zaman içinde MASKİ ekipleri yardımımıza koştu. Samanlarımızı kepçe ile taşıdılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürümüz Mehmet Mert’e ve MASKİ Arapgir İlçe Şefliği ekiplerine teşekkür ederim” dedi.

Mert: Vatandaşımıza hizmet ettikçe mutlu oluyoruz

Malatya genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle kırsalda bir takım sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, vatandaşların talepleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yardıma koştuklarını söyledi. Mert, “Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız bizleri arıyor. Hastalarının ilacının bittiğini, hayvanların yeminin kalmadığını, hastaneye gitmekte güçlük çektiklerini bize iletiyorlar. Bizlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda özellikle böylesi durumlarda vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz. Sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Vatandaşımıza hizmet etmek gerçekten bizi mutlu ediyor. Arapgir İlçemizde de bir çiftçimizin hayvanlarının yemi bitmiş. Kendi imkânı ile samanları taşıyamamış ve bizlere bildirdiler. Ekiplerimiz olaya müdahale ederek sıkıntıyı giderdiler. Özellikle bu dönemde gece gündüz demeden çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.