banner13

Kahtalı: Şehit Fevzi Mahallesi’nde yeni bir yaşam başlayacak

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı 2 Temmuz 2021 tarihinde ihalesinin gerçekleşeceği Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki 110 dönümlük kentsel dönüşüm proje alanında incelemelerde bulundu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
22 Haziran 2021 Salı 16:35
Kahtalı: Şehit Fevzi Mahallesi’nde yeni bir yaşam başlayacak

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı 2 Temmuz 2021 tarihinde ihalesinin gerçekleşeceği Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki 110 dönümlük kentsel dönüşüm proje alanında incelemelerde bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve partililerle birlikte 679 konut, 18 iş yeri ve çevre düzenlemesi işi ihalesinin 2 Temmuz 2021, teslim tarihinin ise 2022 yılında yapılması planlanan Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki 110 dönümlük kentsel dönüşüm proje alanında incelemelerde bulundu.

“Kentsel dönüşüm önemli bir konudur Önemli bir projenin yapılacağı uygulanacağı bir alandayız”

Battalgazi’deki kentsel dönüşümün çalışmasının diğer bölgelere de örnek olacağını söyleyen Milletvekili Kâhtalı, “Kentsel dönüşüm önemli bir konudur Önemli bir projenin yapılacağı uygulanacağı bir alandayız. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve ekibine teşekkür ediyorum, burada 389 hak sahibi var bunların tamamıyla bir bir görüşerek ve rızalarını alarak onlarında bir hak kaybına uğramamaları için büyük bir gayret içinde çalıştılar. Konutlarını başkanıma olan güvenlerinden dolayı teslim ettiler vermiş olduğu bu güvenden dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’ e teşekkür ediyorum. Burada bir dönüşüm yapılıyoruz. Dönüşüm sebeplerine baktığımızda 2 yıla yakın süre içerisinde yaşamış olduğumuz depremden sonra dayanıksız konutlarımızın dönüşümü sağlamak için belirli alanları kentsel dönüşüm kapsamında uygulamasını yapacağız. Bununla ilgi Malatya’mızda yapmış olduğumuz uygulama, şehit Fevzi mahallesi burada hem yer sahiplerine ve hak sahiplerine üzerinde bulunan konutların üzerindeki maliyetlerini kendilerine alacak kaydederek, yaptığımız konutların değerini düşerek daha sonra ’da ödeme kolaylığı sağlayarak 15 yıl gibi bir vade seçeneğiyle inşallah teslim etmiş olacağız dedi. “isteyen vatandaşlarımız ’da paralarını alabiliyor ifadelerini kullandı”

925 BİN TL KİRA DESTEĞİ VERİLDİ

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı burada konutlarını boşaltan 483 bağımsız bölüm var, vatandaşlarımızın mağdur olmaması bu güne kadar toplamda 927 bin lira kira desteğinde bulunduk. Evlerinden çıkan vatandaşlarımız başka bir evde kirasını devlet olarak biz ödüyoruz. Devletimiz her daim vatandaşlarımız yanında. 110 dönüm proje alanımız üzerinde 679 tane konut 18 tane ticaret alanı bir tane kafeterya yapacağız buradaki konutları hak sahiplerine teslim ettikten sonra 300 tane rezerv konutumuz olacak rezerv konutumuzda dışardan başkalarına satılmaması içinde TOKİ başkanımızla görüştük 110 dönüm dışında kalan alanı ’da oturan ama kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan konutlarında yıkıp dönüşümü sağlayabilmek için rezerv konutlara taşıyacağız dairelerini hemen teslim etmiş olacağız. 679 tane konutta Allah nasip ederse 2 Temmuzda ihalesini yapıp 10 gün içinde yer teslimini de TOKİ’YE yapmış olacağız. İnşallah 2022 yılı sonu itibariyle ’de buradaki hak sahibi kardeşlerimizin mutlu ve huzurlu şekilde konutlarında oturacaklar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş olduğu destek dolayı teşekkür ederim. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder Projesi cumhurbaşkanımız tarafından takdir ve onay gördü. Çevre ve şehircilik bakanlığımız, TOKİ Battalgazi Belediye başkanımızla çalışmalarının sonucuyla bu iş gerçekleştirilmiş oldu. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder ve ekibine teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.