banner13

Hekimhan'a anıt park

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleşen barış mitingine yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenler için Hekimhan ilçesinde anıt park yapıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği törende duygu dolu anlar yaşandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
12 Aralık 2021 Pazar 19:17
Hekimhan'a anıt park

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara tren garı önünde gerçekleşen barış mitingine yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenler için Hekimhan ilçesinde anıt park yapıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği törende duygu dolu anlar yaşandı.

10 Ekim Barış Güvercinleri Anıtı ve 4 mahalledeki çocuk parkının açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İstanbul Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İzmir Çiğli Belediye başkanı Utku Gümrükçü, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Hekimhan teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve İstanbul Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel açılış töreninde birer konuşma yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, "Biz burda acımızı paylaşıyoruz. Hafiflemeyeceğini biliyoruz ama paylaştığımızı göstermek istiyoruz. Çiğli Belediye Başkanımız, Kartal Belediye Başkanımız ve Hekimhan Belediye Başkanımız burada önemli bir çalışma yaptı.Bir barış parkı açıyoruz ama Genel Başkanımızın çok önemli bir vurgusu var. Ben bu ülkeyi barıştıracağım. Asıl acımız bu ülke barışmaya başladığı zaman gerçekten bu katliamlara sebep olanlar siyasi hırsları için Türkiye'de gençleri anneleri evlatları, kardeşleri katliamlara kurban edenler hesap verdiği zaman Türkiye o zaman barışacak, geleceğe bakacak, geleceğe taşınacak" diye konuştu.

İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise "Terör saldırında hayatını kaybeden arkadaşlarımızı anma ve bu parkı, anıtı yapma görevini de ömür boyu taşıyacağım bir onur olarak düşünüyorum. Bu anlamda CHP için gençlik için kardeşlerimiz için önemliydi. İkinci manası kardeşlik. Biz 81 ilde birbirimize kardeşi. Her milletten insan Cumhuriyetin Bayrağı altında yaşıyoruz." diyerek kardeşlik vurgusu yaptı.

İstanbul Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de yaptığı konuşmada, "Burada bu anıyı yaşatırken ailelerin acısına bir nebze olsun bastıra biliyorsak, bir nebze olsun onlarla yan yana olduğumuzu yaşatabiliyorsak ne mutlu bize diyorum. İnanıyorum ki bu çabalarımız bitmeyecek ve bundan sonra böyle acılar yaşamayacağız o yüzden unutmayacağız ve unutturmayacağız hepimizin tekrar başı sağ olsun. Mekanları cennet olsun" dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’da konuşmasında 10 Ekim 2015 tarihinde ki terör saldırında hayatını kaybedenleri rahmetle andı. Kiraz, "10 ekim 2005 tarihinde ki terör saldırında hayatını kaybeden gençleri yoldaşları yol arkadaşları olarak onları sevgi ile tekrar kucaklıyorum ve sevgi ile anıyorum. Kaybettiğimiz canların anısına 10 ekim barış güvercinleri anıtı ve parkını açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ da hizmet vurgusu yaptı. Karadağ “İlk geldiğimiz gün proje yapacağız, hizmet yapacağız. Bunlar bizim asli görevlerimiz. Göreve geldiğim zaman 24 proje sözü vermiştim 2 yıl içinde 34 proje bitirdik.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Hekimhan'a kültür merkezi sözü vermişti. Bunun da temellerini önümüzdeki haftalarda atacağız. Hekimhan'a hayırlı olsun diyorum.Ekrem İmamoğluna’da teşekkür ediyorum. Büyük bir sosyal proje olan bu anıtının ve parkların yapılmasında ve açılmasında emeği geçen herkese teşekür ediyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.