banner13

Gürkan: Malatya emin ellerde emin adımlarla istikbaline yürüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt İlçesi Hıroğlu Mahallesini ziyaret ederek bölgedeki mahalle muhtarları, esnaf ve oda başkanları, STK temsilcileri ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
25 Ocak 2023 Çarşamba 17:23
Gürkan: Malatya emin ellerde emin adımlarla istikbaline yürüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt İlçesi Hıroğlu Mahallesini ziyaret ederek bölgedeki mahalle muhtarları, esnaf ve oda başkanları, STK temsilcileri ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Malatya’nın emin adımlarla mazisine layık istikbaline yürüdüğünü belirten Başkan Gürkan, “Bizler görevimize fetihçi bir anlayışla talip oluyoruz. Fetihçi anlayışla göreve talip olan nefsi emaresini bir tarafa iten kişiye Cenabı Allah yardım eder. Şu anda Malatya’ya çok ciddi yatırımlar yapılıyor ve bu yatırımlar pandemi ve küresel ekonomik krize rağmen yapılıyor. Şu anda Malatya’mızın her tarafı şantiye alanı. Yeşilyurt’umuzun Batı Kolektörü de bitti ve çok zor şartlarda yapıldı. 1 metre yer satmadığımız gibi 8 bin dönüm yer alıp Malatya’mıza kattık. 4 milyon metrekarede yeşil alanı Malatya’ya kazandırdık. İçme suyu ana isale hattımız değişiyor. Dolayısıyla Malatya emin ellerde emin adımlarla mazisine layık istikbaline yürüyor. Paydaşlar olarak da bizim yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra Malatyalı hemşerilerimden Malatya’yı aldatmaya, kandırmaya ve istismara yönelik hiçbir siyasete prim vermemiz gerektiğini bir Belediye Başkanı olarak sizlerden rica ediyorum” dedi.

 “KUR’AN-I KERİM’İN YAKILMASI ÇOK EDEPSİZCE BİR HAREKETTİR”
Hıroğlu Mahalle ziyareti sırasında Türkiye gündemine dair değerlendirmelerde de bulunan Başkan Gürkan, İsveç'in Linköping kentinde Danimarkalı aşırı sağcı lider RasmusPaludan’ınTürkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim’i yakmasını nefretle kınadığını vurguladı.

Başkan Gürkan, “İsveç’te Türk Büyük Elçiliğinin önünde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını kınıyorum. Kur’an-ı Kerim’in yakılması çok edepsizce bir harekettir. Bizim imanımızın şartları arasında bütün kitaplara ve bütün peygamberlere iman etmek temel esastır. Türk Büyük Elçiliğinin önünde bizim inançlarımıza bu şekilde tasallutve hakaret etmelerini nefretle kınadığımı belirtmek istiyorum. Ama bu tür olaylara da yabancı değiliz. Ziya Gökalp,bundan yüz yıl önce yazmış olduğu şiirde ‘İslami öldürmek idi emelin/ Onun yurtlarında geldi ecelin/ Nasıl kırılmadı o kanlı elin?/ Kılıncı çekmişken, Kur’an’a karşı’ diyor. Bunlar dünde böyleydi, bugün de böyleler, barbarlıkları devam edecek ama bunların devam etmemesi için birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi bozmayacağız. Hep birlikte kenetleneceğiz. Ülkemizi ve şehrimizi mazisine layık istikbaline hazırlayacağız” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.