banner13

ERTV Binası Kontrollü Olarak Yıkıldı

Asrın felaketinde ağır hasar alan Malatya'nın basın okulu kontrollü bir şekilde yıkıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
24 Haziran 2023 Cumartesi 19:04
ERTV Binası Kontrollü Olarak Yıkıldı

Asrın felaketinde ağır hasar alan Malatya'nın basın okulu kontrollü bir şekilde yıkıldı.

2007 yılında yapımı tamamlan ve 2008 yılında hizmet vermeye başlayan, 15 yıldır Malatyalılara hizmet veren ERTV binamız, 6 Şubat'a Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar aldı.

7,7 büyüklüğündeki ilk depremde ufak çaplı çatlakların meydana geldiği bina her ne kadar ayakta kalsa da 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem esnasında personelin içerisinde bulunduğu ve canlı yayın yapıldığı esnada bu yükü daha fazla kaldıramadı. Çalışanların kendilerini son anda dışarı attığı ikinci depremin ağır hasar verdiği emektar bina kontrollü bir şekilde yıkıldı.

15 yıl Malatya'ya hizmet veren, ulusal medyaya birçok eleman kazandıran, kentin basın okulu olarak adlandırılan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başta olmak üzere bir çok bakan, milletvekili, siyasetçi ve daha binlerce kişiyi konuk olarak, misafir olarak ağırlayan, Malatya'dan dünyaya haber aktaran, siyasi ve şehri tanıtan birçok programın yapıldığı ERTV binası asrın felaketinin yükünü daha fazla kaldıramadı.

Şehirdeki konumundan dolayı kısmi de olsa doğa ile iç içe bir mekanda bulunması dönemin Malatya Valisi Mustafa Toprak'ın dediği gibi "Hava almak için buraya gelinir" ifadesinin mimarisi olan ERTV binasının yıkım anları kameralar tarafından da an be an kaydedildi.

ERTV personeli de evinden çok burada zaman geçirdiği emektar binanın yıkım anlarını üzüntü ile izledi. Duygu dolu anlar yaşayanlar hislerini ifade etmekte bile zorlandı.

Asrın felaketinin ardından konteyner de yayın hayatına devam eden ERTV için şu anda çelik konstrüksiyon geçici bir bina inşa ediliyor. Kurban Bayramı sonrası yayınlar buradan devam edecek. Yıkılan emektar binanın yerine ise yenisi inşa edilecek.

ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.