banner13

Enkazlar kaldırıldıkça Malatya boş tarlaya dönüyor

Asrın felaketinde binlerce binanın yıkıldığı Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkılıp enkazlarının kaldırılması ile ortaya çıkan boş alanlar dron ile görüntülendi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
11 Ağustos 2023 Cuma 15:24
Enkazlar kaldırıldıkça Malatya boş tarlaya dönüyor

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde en büyük yıkımlardan birinin yaşandığı illerden biri olan Malatya’da özellikle kent merkezi harabeye döndü. Binlerce binanın yıkıldığı şehir merkezindeki alanda ağır hasarlı binaların da yıkılması ile ortaya devasa boş alanlar çıktı.

Dron ile görüntülenen Yeni Cami çevresinde binlerce dönüm alan boş bir tarlaya döndü. Yine kent merkezinde yer alan Saray Mahallesi, Fuzuli Caddesi, Niyazi Mısri Mahallesi, Turgut Temelli Caddesi gibi alanlarda da yıkımlar sonrası enkazların kaldırılması ile boş meydanlar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Malatya Valiliği binasının da enkazlarının kaldırılması ile kentin en işlek merkezi olan bölge adeta devasa boş bir tarlaya dönüşmüş durumda. Deprem sonrası ağır hasarlı 36 bin binanın yıkılacağı kentte yıkımlar devam ederken, kent merkezinde yerinde dönüşümün de temelleri geçtiğimiz hafta Çere, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından atılmıştı.

KAYNAK: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.