banner13

Dört Mevsim Malatya konulu fotoğraf sergisi açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve MAFSAD ile Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu tarafından desteklenen ‘Dört Mevsim Malatya’ konulu fotoğraf sergisi, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ ın katılımıyla düzenlenen etkinlikle Malatya Park AVM’de açıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
31 Ocak 2022 Pazartesi 18:01
Dört Mevsim Malatya konulu fotoğraf sergisi açıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve MAFSAD ile Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu tarafından desteklenen ‘Dört Mevsim Malatya’ konulu fotoğraf sergisi,Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ ın katılımıyla düzenlenen etkinlikle Malatya Park AVM’de açıldı.

Malatya Park AVM’de gerçekleştirilen program sırasında protokol konuşmaları gerçekleştirildi.  Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MAFSAD Başkanı İnan Orhan, “Malatya Büyükşehir Belediyemiz tarafından organize edilen MAFSAD tarafından desteklenen ‘Dört Mevsim Malatya’ konulu Fotoğraf yarışmamız 500 fotoğraf sanatçımızın 3 bine yakın eseriyle katıldı. Yarışmamız başarılı bir şekilde son bulmuştur. Jürimiz tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 148 fotoğraf dereceye girmiştir. Yaklaşık 40 ilden katılımın sağlandığı bu tip fotoğraf yarışmaları şehrimizin tanıtımı içinde önem arz etmektedir.  Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Dört Mevsim Malatya fotoğraf yarışmasına büyük bir ilginin olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk derki, ‘Sanatsız Kalan bir Milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’. Dolayısıyla bizler sanatı sanat için yaparsak bir anlam ifade eder, bir değer atfeder. Ben inanıyorum ki fotoğraf sanatçılarımız şehrimizin dört mevsimini en güzel şekilde fotoğraflarına aksettirmişlerdir. Önemli olan ulusal düzeyde böyle bir yarışmanın yapılmış olması. Ulusal düzeyde yüksek bir katılım sağlanarak dereceye giren fotoğrafların burada sergilenmesi sanat anlamında önemli bir kazanımdır. Emeği geçen Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımıza, MAFSAD ve Fotoğraf Sanatı Dernekleri ile diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş’a sergiye katılımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Gürkan konuşmasının devamında, “Esasında Sayın Bakanımız da Malatya’nın medarıiftiharıdır. Onunla ne kadar onur duysak ne kadar övünsek azdır. Malatya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız sayesinde ve değerli hemşerimiz olan Mehmet Kasapoğlu Bakanımız sayesinde 100 yılın spor yatırımlarını yapıyoruz. Bu anlamda Malatyalı hemşerilerim adına başta Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere, değerli hemşerimiz Bakan Yardımcımız İhsan Selim Baydaş’a da şükranlarımı sunuyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Malatya’da böyle güzel bir sergiye katıldığı için mutlu olduğunu belirtenGençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, “Genelde Malatya’nın yaz mevsimini görüyorduk. Ailecek Malatya’nın Rahmet ve bereketle bürünmüş karlı kış aylarını da görelim dedim. Sergi de bu manada bizim için anlamlı bir sergi oldu. Baharda kayısı çiçek açtığında Malatya bambaşka bir şehirdir. Yazın yeşilin her tonunu suların çağladığını gördüğümüz bir şehirdir. Fotoğraf sanatçılarımız bugün en az bir yıllık bir emek ve gayretin ürününü sergilemişler. Biz de bu sergiye tevafuk etmiş olduk. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Binlerce fotoğrafın arasında seçilmiş bir sergi. Böyle bir etkinliğe yön veren kültür, sanat hayatına yön veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Kültür İl Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

Sergide son olarak konuşanMalatya Valisi Aydın Baruşise, “Bugün güzel bir sergiden sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bir taraftan Malatya’yı ekonomik ve sosyal yönden güçlendirmeye, alt yapısı konusunda güçlendirmeye çalışırken diğer taraftan da Malatya’nın hem sporda hem sanatta güçlenmesi insanının Malatya’da yaşamaktan mutluluk duyacağı bir ortam kazanması için de gayret sarf ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren fotoğraf sanatçılarına katılım belgeleri verildi. Serginin açılışı yapıldıktan sonra sergi katılımcılar tarafından gezildi.

Son Güncelleme: 31.01.2022 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.