banner13

Dinamitle patlatıldı, yıkılmadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde biri olan Malatya’da ağır hasarlı yüksek katlı binaların patlayıcı ile yıkımı devam ediyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
05 Eylül 2023 Salı 18:16
Dinamitle patlatıldı, yıkılmadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da ağır hasarlı yüksek katlı binaların patlayıcı ile yıkımı devam ediyor. Bostanbaşı’nda Barguzu Caddesi üzerinde 12’şer katlı 2 bloğun yıkımı esnasında patlayıcıya rağmen binalardan biri yıkılmadı

6 Şubat'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da yüksek katlı binalar patlayıcı madde kullanılarak yıkılıyor. 

Yaklaşık 46 bin binanın yıkım işlemlerinin gerçekleştirileceği kentte, Yeşilyurt’un Bostanbaşı Mahallesi’ndeki yıkımlara devam ediliyor. 

Barguzu Caddesi üzerinde 12’şer kattan oluşan 2 bloğun yıkımı için 200 kilo dinamit kullanıldı. Geri sayın ile birlikte butona basıldı fakat binalardan biri yıkılmadı. 

Tek bloğun yıkıldığı patlatma sonrası çevreyi toz bulutları kapladı, yıkılmayan blok için ise yeniden çalışma yapılacak.

KAYNAK: İHA

Son Güncelleme: 05.09.2023 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.