banner13

Deprem paniği 16 kişiyi hastanelik etti

Malatya’da meydana gelen 3 deprem sonrası panikleyen, düşme ve yüksekten atlama sonucu yaralanan 16 kişi hastanelere kaldırıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilgili kurum ve kuruluşların saha tarama çalışmalarına devam ettiğini belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sağlık açısından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını kaydetti. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
12 Ağustos 2023 Cumartesi 20:27
Deprem paniği 16 kişiyi hastanelik etti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıkladığı verilere göre Malatya’da 4.8, 4.5 ve 4.2 olmak üzere ard arda 3 büyük deprem meydana geldi.

Deprem sonrası panikleyen düşme ve yüksekten atlama sonucu yaralanan 16 kişi hastanelere kaldırıldı. Hastane acil servilerinde yoğunluk yaşandı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların büyük bir kısmının işlemlerinin ardından taburcu edildiği öğrenilirken, bazı vatandaşların cadde ve sokaklardaki bekleyişi ise sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamada sağlık açısından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.  Bakan Koca, sosyal medya hesabındaki paylaşımda “Saat 16.39’da meydana gelen Malatya Yeşilyurt merkezli 4.8 büyüklüğündeki deprem sonucunda sağlık açısından bilinen bir olumsuzluk yaşanmamış, Malatya ve Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliklerine çağrı olmamıştır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” İfadelerini kaydetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da paylaşımında Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır.” İfadelerine yer verdi. 

KAYNAK: İHA –ERTV HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
MalatyaDepremYaralıBakan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.