banner13

Deprem bölgesi Malatya’da turizm hareketliliği

Havaların ısınmasıyla birlikte deprem bölgesi Malatya’da turizm hareketliliği de başladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
20 Temmuz 2023 Perşembe 12:51
Deprem bölgesi Malatya’da turizm hareketliliği

Havaların ısınmasıyla birlikte deprem bölgesi Malatya’da turizm hareketliliği de başladı.

Deprem bölgesi Malatya’da havaların ısınmasıyla başlayan turizm hareketliliğin, normalleşme adımlarıyla hızlanması beklenirken, yerli turistler Arslantepe Höyüğünü’ne yabancı turistlerin ise Nemrut Dağı’na büyük ilgi duyuyor.

Yurtdışında kente gelen Avusturya uyruklu Alexander Georg ile Doktor Isabel Volkert ise ziyaret ettikleri Nemrut Dağı’na hayran kaldı. Deprem sonrası özellikle bölgeyi ziyaret ederek tarihi yapıların durumunu yerinde görmek istediklerini belirten Alexander Georg ile Isabel Volkert Arslantepe Höyüğünü ile Nemrut Dağı’nın depremlerde etkilenmemesine çok sevindiklerini söyledi.

Nemrut Dağı sonrası Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Alexander Georg ile Isabel Volkert Müdür Vekili Ali Cengiz’le bir süre görüşerek Malatya’da bulunmaktan duydukları memnuiyeti ifade ettiler.

KAYNAK: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.