banner13

Çalık, ERTV'de açıkladı

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ER TV’de Yayınlanan Gündem Özel programına katıldı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler sonrası Malatya’da yapılan çalışmaları değerlendiren Milletvekili Çalık, ‘Sahipsiz Malatya’ iddialarına da yanıt verdi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
17 Nisan 2023 Pazartesi 20:37
Çalık, ERTV'de açıkladı

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ER TV’de Yayınlanan ve Hülya Kaya’nın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da yaşan gelişmeleri değerlendiren Milletvekili Çalık, Malatya Kızılay Sistem Yapı Fabrikası ile ilgili tepkilere değinerek, “Kızılay’a o dönem her halde 3 kez gittim. Maalesef lojistik repo, konteynır  yapıyoruz, çadır yapıyoruz cümleleri bizim içinde Malatya içinde çok kıymetli diyorduk. Ve onların da beklemediği bir afet süreci yaşandı.  Bizim beklediğimiz performansı gösteremediler.  Bu konudaki sitemlerimizi bütün birimlerine, budaki genel müdüründen , genel başkanına kadar ilettik’ dedi.

Çadır ihtiyacının yetersiz olduğu iddialarına da değinen Milletvekili Çalık, “Çadırlarımızdaki şuanki sayı 73 bin 753 çadırımız var Malatya’da. Bu çadırlarımızdan 4 bin 591 Çadır Kent  kurulmuş vaziyette. Bu 73 bin 753 çadırın 2 bin 185’i diğer kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri yada diğer siyasi partilerin gönderdiği çadırlar. Bu rakamın altını niye çiziyorum biliyor musunuz? Neden çadır yok, neden çadır gelmedi ? diye tüm siyasi partiler ayağa kalktığında, gönderilen toplam 73 bin 750 çadırın sadece 2 bin 185’i diğer kurum, kuruluş ve siyasi partilerden gönderilmiş vaziyette. Yani 70 binden fazla çadırı AFAD gönderdi. Bu rakamlar ortadayken afet üzerinden, enkaz üzerinden siyaset yapmayı hiç kendime yakıştıramadım ve siyaset yapanlara da yakıştırmadım” diye konuştu. 

İş adamlarını arayarak Malatya’daki depremzedelere yardım talebinde bulunduğunu belirten Çalık, “İş adamlarımıza teşekkür diyorum. Konteynır diye telefon açtığımızda her biri hemen gönderiyoruz dediler. Ahmet Çalık’ı aradım hemen ne gerekiyorsa dedi.  Ahmet Çalık Yeşilyurt’a hemen bir yemek fabrikası kurdu. Yeşilyurt’u Ahmet Çalık’a teslim ettik” dedi.

Milletvekili Çalık, deprem sonrası Malatya’yı kaç vatandaşın terk ettiği konusuna değinerek, şu bilgileri verdi;  “850 bin nüfusumuz var. 850 bin nüfusumuzun 345 bini şehri terk etmiş vaziyette. Bunun yaklaşık 30-35 bin civarı geri dönmüş, geriye kalan 300 bin vatandaşımız hala şehir dışında” 

AFAD tarafından Malatya’nın az hasarsız iller arasında gösterilen mesajı sonrası oluşan algıya dikkat çeken Milletvekili Çalık, “Bunlardan biri AFAD’ın paylaşımı idi. Az hasarlı iller içerisindeki mesajı. Bu mesaj sonrası kıyameti koparttım. Bunu söyleme imkanımız yok.  Benim yaptığım konuşmadan 19 dakika sonra AFAD hamleyi yaptı. Bu tabi insanların kızmasına neden oldu. Akabinde düzeltilmesi yapıldı” ifadelerini kullandı. 

Kalıcı konutları yapım süresine değinen Milletvekili Çalık, “Yeşilyurt bölgesine yapmış olsak şehir tek bölge ile gelişmiş olacaktı. Bizim isteğimiz yeni rezerv alanlarının Battalgazi ve Yeşilyurt olmak üzere iki aks üzerine planlamasını istedik. Zaten Battalgazi’de Gelincik Tepesinde çok güzel bir alan oluşmuş vaziyette. Buranın ihalesi yapıldı. Bin konut yapılıyor. Ak Oğuz Kışlasına yeni rezerv alanları yapıldı. Oranın ihalesi yapılıp, inşaatlarına başlanılacak. Yine İkizce’ye bin konutumuzun ihalesi yapıldı. İnşaatına başlandı. Malatya için 70 bin konut planlandı ve 25 bin de köy evimiz planlandı” diye konuştu. 
 

KAYNAK: Bülten/ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 17.04.2023 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.