banner13

İzmir'de 3 puan altın değerinde! İstatistikler ne diyor?

Yeni Malatyaspor Göztepe ile zorlu bir maça çıkacak. Sarı siyahlı takım bu zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılarak, alttaki takımlarla arasındaki puan farkını açmak ve rahatlamak istiyor. Peki maç öncesi istatistikler ne diyor?

03 Şubat 2021 Çarşamba 17:19
İzmir'de 3 puan altın değerinde! İstatistikler ne diyor?

Süper Ligin 23.haftasında 28 puanlı Yeni Malatyaspor, 25 puanlı Göztepe’ye konuk olacak. Mücadele, 4 Şubat Perşembe günü saat 16.00’da Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak. Yeni Malatyaspor, zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılarak hem alt sıradaki takımlarla arasındaki puan farkını açmak hem de ikinci yarıdaki ilk galibiyetini almak istiyor. Ligin ikinci yarısına Denizlispor deplasmanında aldığı mağlubiyetle başlayan Göztepe ise sahasında kazanarak çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

YENİ MALATYASPOR 21 MAÇTA 28 PUAN KAZANDI

Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de şuana kadar oynadığı 21 karşılaşma sonunda hanesine 28 puan yazdırabildi. Sarı siyahlı takım, 21 maçta 7 kez galip gelirken, 7 maçta berabere kaldı ve 7 karşılaşmayı ise kaybetti.

Doğu Anadolu ekibi, ligde şuana kadar hanesine yazdırdığı 28 puanın 19’unu iç saha, 9’unu ise deplasman maçlarında kazandı. Deplasmanda şuana kadar 10 karşılaşmaya çıkan sarı siyahlılar, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 3 beraberlik, 5’te mağlubiyet yaşadı. Yeni Malatyaspor, 10 deplasman maçında rakiplerine 11 gol atarken, kalesinde ise 16 gol gördü.

GÖZTEPE 25 PUAN TOPLAYABİLDİ

İzmir ekini Göztepe ise Süper Lig’de şuana kadar oynadığı 21 karşılaşmada hanesine 25 puan yazdırabildi. Sarı kırmızılı takım, 21 maçta 6 kez galip gelirken, 7 maçta berabere kaldı ve 8 karşılaşmayı ise kaybetti.

Ege temsilcisi, ligde şuana kadar hanesine yazdırdığı 25 puanın 15’ini iç saha, 10’unu ise deplasman maçlarında kazandı. Sahasında şuana kadar 10 maç oynayan sarı kırmızılılar, bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşadı. Göztepe, 10 iç saha maçında rakiplerine 19 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü.

TURGUT DOMAN DÜDÜK ÇALACAK

Göztepe ile Yeni Malatyaspor arasında oynanacak olan mücadeleyi, Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Turgut Doman yönetecek. Doman’ın yardımcılıklarını Samsun Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Samet Çiçek ile Trabzon Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mehmet Salih Mazlum yapacak. Mücadelede, Bursa Bölgesi Üst Klasman Hakemi Cihan Aydın ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre; Göztepe, Süper Lig'e döndüğü 2017/18 sezonundan bu yana Yeni Malatyaspor'u konuk ettiği hiçbir maçı kazanamadı (2B 1M).

Göztepe ile oynadığı ilk Süper Lig maçını kaybeden Yeni Malatyaspor, daha sonraki altı karşılaşmada yenilgi almadı (3G 3B).

Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Gençlerbirliği'ni mağlup eden Göztepe, bu sezon iç sahada üst üste iki galibiyet alamadı.

Deplasmanda çıktığı son Süper Lig maçında Hatayspor'u yenen Yeni Malatyaspor'un, lig tarihinde üst üste iki dış saha galibiyeti yok.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla kafa golü yiyen takım Yeni Malatyaspor (8). Göztepe ise şu ana kadar attığı gollerin yüzde 23'ünü bu şekilde kaydetti (7/30).

Göztepe'nin Süper Lig'de Yeni Malatyaspor'a attığı son üç golün ikisinde asisti Soner Aydoğdu yaptı.

Göztepe forması giyen Halil Akbunar, takımının iç sahada attığı son 11 Süper Lig golünün yedisine doğrudan katkı sağladı (3 gol & 4 asist).

Bu sezon Süper Lig'de sekiz golü bulunan Yeni Malatyaspor forveti Adem Büyük, daha yüksek sayıya sadece 2016/17 sezonunda ulaşabildi (Kasımpaşa formasıyla 9 gol).

Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu ilk Süper Lig maçını kaybeden Ünal Karaman (Yeni Malatyaspor 5-0 Trabzonspor), daha sonraki iki karşılaşmayı 2-1'lik skorlarla kazandı.

Göztepe ile karşılaştığı son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen Hamza Hamzaoğlu (3G 1B), İzmir ekibine rakip olduğu ilk karşılaşmadan puansız ayrılmıştı (Mart 2018)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.