banner13

Malatya'da 4.9 şiddetinde deprem

Malatya'da 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
26 Şubat 2020 Çarşamba 02:45
Malatya'da 4.9 şiddetinde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 02.03'de Malatya'nın Kale ilçesinde 4,9 şiddetinde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Depremin yaklaşık 14 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

İl merkezinde şiddetli bir şekilde hissedilen, paniğe yolaçan, vatandaşların cadde ve sokaklara çıkmasına neden olan depremin ardından Pütürge, Doğanyol ve Kale ilçelerinde ilk gözlemlerde herhangi bir yıkımın olmadığı bilgisi alınırken, araştırmaların sürdüğü bildirildi.

Polis ekipleri de, il merkezinde yaptıkları araştırmalarda, herhangi bir yıkım gözlenmediğini rapor ettiler.

TRT Haber’e bağlanan Malatya Valisi Aydın Baruş, depremin ardından herhangi bir yıkım, can kaybı bilgisi almadıklarını söyledi.

Öte yandan Malatya'da meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem Kale ilçesinin sınır olduğu Elazığ'da kuvvetli hissedilince insanlar sokağa çıktı. Deprem sırasında balkonlardan atlayan 4 kişi ile panik atak geçiren 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Durumları iyi olan yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi.



 

Son Güncelleme: 26.02.2020 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.