banner13

Malatya bilimle uğraşamadı, Elazığ kaptı

Doğanşehir Fen Lisesi'nde okuyan öğrenciler, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’yı Doğanşehir’e davet etmişlerdi. Gezeravcı ise gençlerin davetini kırmayarak bir video yayınlamış ve  Malatya'ya geleceğinin müjdesini vermişti. Fakat davetin dışında Malatya’da herhangi bir girişim olmayınca Gezeravcı yarın Elazığ’a gidiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
07 Mayıs 2024 Salı 19:03
Malatya bilimle uğraşamadı, Elazığ kaptı

Doğanşehir Fen Lisesi'nde okuyan öğrenciler, Uzay ve Bilim Şenliği için ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’yı Doğanşehir’e davet etmişlerdi.

Gezeravcı ise gençlerin davetini kırmayarak bir video yayınlamış ve Malatya'ya geleceğinin müjdesini vermişti. Alper Gezeravcı daha sonra Malatya Doğanşehir Fen Lisesi öğrencilerinin okuldaki bilim şenliğine bağlantı ile katılmıştı.

Alper Gezeravcı’ya öğrencilerin davetinin dışında Malatya’daki belediye ve siyasilerin herhangi bir girişimi olmayınca Gezeravcı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın daveti üzerine 8 Mayıs Çarşamba günü (Yarın) Elazığ’a gelecek.

Elazığ Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan bilgide; “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu” kapsamında bilimsel faaliyetler yürütmek üzere Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen ve uzayda 22 gün geçiren ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı, Elazığ’a geliyor.

Gerçek belediyecilik anlayışıyla eser, hizmet ve gönül belediyeciliğini sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın daveti üzerine 8 Mayıs Çarşamba (Yarın) Elazığ’a gelecek Gezeravcı, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan söyleşide, uzayda yaptığı deneyleri ve yaşadıklarını katılımcılara aktaracak. Elazığ Belediyesi ve Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilecek olan söyleşi, saat 09.00’da başlayacak ve ücretsiz olacak.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise Alper Gezeravcı söyleşisine bütün vatandaşlar davet edildi.

Son Güncelleme: 07.05.2024 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.