banner13

Kışanak Ve Tuncel davası Malatya’da görüldü

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Bölgeler Partisi eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in çeşitli suçlardan yargılandığı davanın ilk duruşması Malatya’da, görüldü. Mahkeme, Ankara 22.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamaları süren Kışanak ve Tuncel hakkında mahkemenin vereceği kararın beklemesine hükmetti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
16 Aralık 2022 Cuma 18:50
Kışanak Ve Tuncel davası Malatya’da görüldü

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eski Başkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Bölgeler Partisi eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in çeşitli suçlardan yargılandığı davanın ilk duruşması Malatya’da, görüldü.

‘Suç ve suçluyu övme’, ‘Kamu hizmetlerinin kullanılmasını engelleme’, ‘Terör örgütü propagandası’, ‘Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçlarından Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Kışanak ve Tuncel, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Kışanak ve Tuncel, mahkemedeki savunmalarında “Haksız, hukuksuz ve siyasi bir yargılama” olduğunu iddia ettiler.

Mahkeme, mükerrer dosyaların bulunmasından dolayı Ankara 22.Ağır Ceza Mahkemesi’nin vereceği kararın beklenmesine hükmederek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.