banner13

Erzurum'da 2 kişi çığ altında kaldı!

Erzurum’un 2 kişinin üzerine çığ düştü. Ekipler olay yerine sevk edildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
27 Ocak 2022 Perşembe 17:11
Erzurum'da 2 kişi çığ altında kaldı!

Erzurum’un 2 kişinin üzerine çığ düştü. Ekipler olay yerine sevk edildi.

Erzurum’un Horasan ilçesindeki Çayanyurdu Mezrasında oturan akraba Abdullah ve Cüneyt Aktaş, depoya su sağlayan kaynağı kontrol ederken, tepeden kopan kar kütlesi üzerlerine düştü.

Abdullah ve Cüneyt Aktaş’ın çığ altında kaldığı belirtilirken, İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Vali Okay Memiş ''Büyükşehir Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, jandarma ile tüm arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk ettik" dedi.

Son günlerde artan yağış nedeniyle mezraya giden yolun kapalı olduğunu belirten Kadıcelal Mahalle Muhtarı Mehmet Salih Demir ise, "Yol, iş makineleriyle açılmak istense 5-6 saat sürer. Bölgeye ya helikopter ya da paletli kar üstü araçla ulaşım sağlanabilir" dedi.

Öte yandan Erzurum-İspir yolu Gölyurt geçişinde de şiddetli kar yağışı sonrası meydana gelen çığ, yolu trafiğe kapattı.

O sırada yoldan geçen bir aracın bulunmaması faciayı önlerken ekipler kısa sürede yolu açmak için seferber oldu. Karayollarına bağlı ekipler, uzun uğraşlar sonucu yolu trafiğe açmayı başardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.