banner13

YMS'de Gençlerbirliği  maçı hazırlıkları tamamlandı

Yarın sahasında Gençlerbirliği’ni konuk edecek olan Yeni Malatyaspor, bugün yaptığı son antrenman ile hazırlıklarını tamamlayarak maçı beklemeye başladı.

24 Ekim 2020 Cumartesi 14:22
YMS'de Gençlerbirliği  maçı hazırlıkları tamamlandı

Yarın sahasında Gençlerbirliği’ni konuk edecek olan Yeni Malatyaspor, bugün yaptığı son antrenman ile hazırlıklarını tamamlayarak maçı beklemeye başladı.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri'nde gerçekleşen son antrenmanda Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu nezaretinde şut ve koordinasyon çalışması yapıldı. Sakatlıkları süren ve korona nedeniyle karantinada olan bazı futbolcuların katılmadığı antrenman, çift kale maçla sona erdi.

Sezona istediği gibi başlayamayan ve geride kalan 5 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşayarak, hanesine 5 puan yazdırabilen Yeni Malatyaspor, ligin 6.haftasında Pazar günü sahasında Ankara ekibi Gençlerbirliği’ni konuk edecek. Ligde 5 haftalık süreçte sadece bir galibiyet elde edebilen sarı siyahlılar, rakibini yenerek, galibiyet serisi yakalamayı hedefliyor.

Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği tarihlerinde daha önce 5 kez karşı karşıya geldi. İki takım, Süper Lig’de daha önce 4 kez karşı karşıya gelirken, Yeni Malatyaspor’un galibiyet sayısı bakımından üstünlüğü bulunuyor.

Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği, 1’i Ziraat Türkiye Kupası, 4’ü de Süper Lig olmak üzere 5 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini Yeni Malatyaspor, 1’ini Gençlerbirliği kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım ilk olarak 2011 yılında Ziraat Türkiye Kupası’nda eşleşti. Ankara’da oynanan karşılaşmayı Gençlerbirliği 2-0 kazandı.  Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği, yıllar sonra bu kez Süper Lig’de karşı karşıya geldi. 2017-2018 sezonunun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 4-1 Yeni Malayaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

Gençlerbirliği 2018-2019 sezonunda 1.Lig’de mücadele ederken, bir yıllık aranın ardından iki takım, 2019-2020 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de kozlarını paylaştı. Sezonunun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma 3-3 sona ererken, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Öte yandan Yeni Malatyaspor Kulübü, sakatlığı bulunan futbolcular Adem Büyük ve Issam Chebake’nin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, takım kaptanı Adem Büyük ile sağ bek oyuncusu İssam Chebake, Gençlerbirliği maçında kadroda yer alamayacak.

Yeni Malatyaspor-Gençlerbirliği karşılaşmasını İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Halis Özkahya

yönetecek. 

Özkahya’nın yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Kerem Ersoy ile Ankara Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mehmet Cem Satman yapacak. 

Mücadelede, 17 Ekim’de oynanan İttifak Holding Konyaspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını yöneten Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Turgut Doman ise dördüncü hakem olarak görev yapacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.