banner13

Simon Falatte Yeni Malatyaspor’un formasını giyebilir

Fenerbahçe’nin lisansını henüz çıkartamadığı stoper Simon Falatte’nin Yeni Malatyaspor’un formasını giyebileceği ifade ediliyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
22 Ocak 2020 Çarşamba 16:48
Simon Falatte Yeni Malatyaspor’un formasını giyebilir

Fenerbahçe’nin lisansını henüz çıkartamadığı stoper Simon Falatte’nin Yeni Malatyaspor’un formasını giyebileceği ifade ediliyor.

Sarı lacivertli kulübün Almanya ekibi Eintracht Frankfurt’tan kadrosuna kiralık olarak kattığı stoper Simon Falatte’nin lisansı harcama limiti sıkıntısı nedeniyle çıkartılamadı. Fenerbahçe’nin lisansını çıkartamadığı ancak antrenmanlarda çalışmalarını sürdüren Simon Falatte’nin durumu harcama limiti konusunda Tahkim Kurulu’nun vereceği karara göre netleşecek. Tahkim’in olumlu cevap vermesi halinde Simon Falatte’nin lisansı çıkarılacak ve sarı lacivertli takımın formasını giyebilecek.

Fenerbahçe, Tahkim Kurulu’nun olumsuz cevap vermesi halinde ise alternatif bir çözüm üretti. İstanbul ekibi, kararın olumsuz çıkması halinde ise Eintracht Frankfurt ile anlaşarak, 27 yaşındaki stoperin Yeni Malatyaspor’a kiralanmasını sağlamayı planlıyor.

Transfer etme opsiyonu ile Eintracht Frankfurt’tan kiralık olarak transfer edilen transfer edilen Simon Falatte’nin Alman kulübüyle 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Gine uyruklu Fransa doğumlu Falatte daha önce Lorient, Metz, Brest takımlarının formalarını giydi. 27 yaşındaki ve 1,85 metre boyundaki stoper, 2017-2018 sezonundan buyana Bundesliga 1’de Eintracht Frankfurt’un formasını giyiyor.

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un yollarını ayırdığı teknik direktör Sergen Yalçın, bir demecinde Falatte ile ilgili “Sezon başında ilgilendik ama alamadık. Büyük ihtimalle bütçe uygun olmadı. Büyük takımın aldığı oyuncuyu bizim almamız zor. Biz ligin ikinci yarısı için bir oyuncuya 700 bin Euro veremeyiz. Nasıl verelim? Hiçbir Anadolu takımı veremez bunu” açıklamasında bulunmuştu.

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.