banner13

Mustafa Eskihellaç “Kartal” oluyor

Spor Toto Süper Ligi ekibi Yeni Malatyaspor’un kanat oyuncusu Mustafa Eskihellaç’ın Beşiktaş ile anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi. Genç oyuncunun transferle ilgili görüşme için İstanbul’da.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
05 Mayıs 2022 Perşembe 14:58
Mustafa Eskihellaç “Kartal” oluyor

Spor Toto Süper Ligi ekibi Yeni Malatyaspor’un kanat oyuncusu Mustafa Eskihellaç’ın Beşiktaş ile anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi. Genç oyuncunun transferle ilgili görüşme için İstanbul’da.

Yeni Malatyaspor ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve güncel piyasa değeri bir milyon 100 bin Euro olan Mustafa Eskihellaç adım adım Beşiktaş’a doğru gidiyor. Bu senenin devre arasında 25 yaşındaki sağ kanat oyuncusu ise sarı siyahlı kulüple temasa geçen İstanbul ekibi, bu transferi gerçekleştirememişti. Gelecek sezonun hazırlıklarına başlayan ve yerli oyuncu transferi için düğmeye basan siyah beyazlılar, Yeni Malatyaspor’un başarılı kanat oyuncusu Mustafa Eskihellaç’ı kadrosuna katmak için çalışmalara başladı.

2,5 Milyon Euro Bonservis Bedeli Belirlendi
Bu sezon Spor Toto Süper Lig’e veda eden Yeni Malatyaspor’da yönetim, borçların bir kısmının ödenmesi için oyuncu transferinden gelecek olan bonservis bedeline umut bağladı. 262 milyon TL olan borcun bir kısmını bonservis bedelinden gelecek olan paralarla kapatmak isteyen yönetim, bu noktada Mustafa Eskihellaç’ın bonservisini 2,5 milyon Euro olarak belirledi.

Kulüp başkanı Adil Gevrek ile bir görüşme gerçekleştiren Mustafa’nın Beşiktaş’a gitmek istediği öğrenilirken, yapılacak görüşmeler sonrası bu transferin netlik kazanacağı bildirildi. Yönetimin, Mustafa’nın transferi için belirlediği 2,5 milyon Euro’luk bonservis bedelinin altına düşmeye sıcak bakmadığı öğrenildi.

Sarı Siyahlı Formayı 72 Kez Giydi
2017-2018 sezonunda Yeni Malatyaspor’a transfer olan Mustafa Eskihellaç, 2018-2019 sezonunda Elazığspor, 2019-2020 sezonunda ise Boluspor’da kiralık olarak forma giydi.

2020-2021 sezonunda Yeni Malatyaspor’a dönen Eskihellaç, sarı siyahlı takımın formasını giydiği 72 maçta 5 gol, 9 asistlik performans sergiledi.

2020-2021 sezonunda Yeni Malatyaspor formasıyla Süper Lig’de 25 karşılaşmada bin 89 dakika görev alan ve 2 gol kaydedip, 4’te asist yapan sağ kanat oyuncusu, bu sezon 30 Süper Lig maçında 2 bin 543 dakika görev alırken, 2 gol kaydedip, 2’de asist yaptı.

Ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çene Mustafa, devre arasında Beşiktaş’ın yanı sıra Konyaspor’un da transfer listesinde yer aldı.

FERDİ DURDU/ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.