banner13

“Kadro zaten 14 kişi!. Nasıl olacak?”

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), 2020 sonuna kadar yapılacak maçlarda takımlara 5 oyuncu değişikliği hakkını vermesine ilişkin “Kadrosu geniş takımlar 5 oyuncu değiştirme hakkını çok iyi kullanacak. Örnek veriyorum. Ben kullanamayacağım” yorumunda bulundu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Mayıs 2020 Salı 14:53
“Kadro zaten 14 kişi!. Nasıl olacak?”

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, Koranavirüs salgını futbolda kural değiştirdi.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), 2020 sonuna kadar yapılacak maçlarda takımlara 5 oyuncu değişikliği hakkını vermesine ilişkin “Kadrosu geniş takımlar 5 oyuncu değiştirme hakkını çok iyi kullanacak. Örnek veriyorum. Ben kullanamayacağım” yorumunda bulundu.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB), FIFA’nın 31 Aralık’a kadar oynanacak maçlarda takımların 5 oyuncu değişikliği yapması önerisine onay vermesinin ardından bu kural ilk olarak Bundesliga’da kullanıldı. Alman liginde 26. hafta maçlarında bazı takımlar 5 oyuncu değişikliği hakkından yararlandı.

Süper Lig’de kalan 8 maçı oynamak için Malatya’da hazırlıklarını sürdüren BtcTurk Yeni Malatyaspor’da, takımın teknik patronu Hikmet Karaman, 5 oyuncu değişikliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Futbol Arena’ya konuşan tecrübeli teknik adam, “Almanya’da 10 maçta 6 sakat var. Almanya’yı örnek veriyorlar da Bundesliga’da ilk haftada asla 6 sakat olmamıştır. 6 sakat var, adam maç 2-2 iken 5 oyuncu değiştiriyor. Kadrosu geniş takımlar 5 oyuncu değiştirme hakkını çok iyi kullanacak. Örnek veriyorum. Ben kullanamayacağım ama adam kullanacak. Bir santrforu var. İki santrforu daha yedekte bekliyor. Orta sıralardaki bazı takımların da çok işine geliyor bu durum” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs sürecinde ligin yeniden başlayacağı tarihinin açıklanmasıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Federasyonumuz ‘pozitif çıktı, o ayrılacak’ diyor. Onu sakat gibi düşünüyor. İki hafta karantinada kalacak, sen çıkıp oynayacaksın. Sakat olan oyuncusu son 24 saate kadar hatta maç gününe kadar bekliyoruz hatta ısınmaya çıkarıyorsun kendisini iyi hissediyorsa oynatıyorsun. Koronada öyle bir şansın yok. Küme düşmemek için oynayan bir takımlarda bir veya iki oyuncu oynayamazsa ne olur? Yazık değil mi bu takımlara? Maç kazanabilir mi, mümkün değil. Şampiyonluğa oynayan takımın iki oyuncusunu çık, oynadıkları maçın seyri değişir. İsim vermeyeceğim, üç tane şampiyonluğa oynayan takımın iki oyuncusunu çık, bakın ne kadar zorluk yaşayacaklar. Hadi onları ayrı tuttum kadroları geniş, biz küme düşmemeye oynuyoruz. Kadro zaten 14 kişi! Bu iş nasıl olacak? Hadi maçları oynadın, pozitif çıktı. Almanya’da lig sonuna kadar kaç bin tane test oluyormuş, biz bu test sayısını yapabilecek miyiz?”

FERDİ DURDU, YENİ MALATYA GAZETESİ-ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.