banner13

Gevrek'in aday olmayacağını taraftar sevinçle karşıladı

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor’da 2014 yılından buyana kulüp başkanlığı görevini yürüten Adil Gevrek, kötü yönetim sonrası olağanüstü seçimli kongre kararı aldı. Takım adım adım bir alt lige giderken, mevcut yönetimin aldığı karar, taraftarlar tarafından sevinçle karşılandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
07 Nisan 2022 Perşembe 11:52
Gevrek'in aday olmayacağını taraftar sevinçle karşıladı

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor’da 2014 yılından buyana kulüp başkanlığı görevini yürüten Adil Gevrek, kötü yönetim sonrası olağanüstü seçimli kongre kararı aldı. Mevcut kulüp başkanı Adil Gevrek, olağanüstü seçimli kongrede aday olmayacağını açıkladı. Takım adım adım bir alt lige giderken alınan bu karar taraftarlar tarafından sevinçle karşılandı.

Süper lig ekibi Yeni Malatyaspor’da takımın başına ‘ilk sivil yönetim’ olarak 2014 yılında geçen ve takımı 2.Lig’den 1.Lige, 1.Lig’den de Süper Lige taşıyan Adil Gevrek, hedeflerine bir bir ulaşmış ve kenti Avrupa Ligine kadar götürmüştü.

Süper Lig’de ilk 2 sezonda yakaladığı başarıyı son 3 sezondur göstermeyen Gevrek, sportif başarısızlığın yanı sıra maddi anlamda da kulübü felakete sürükledi.

Takımın Süper Lige yükselmesinde büyük payı olduğu gibi 2019-2020 sezonunda küme düşmesine de neden olan Gevrek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun pandemi nedeniyle küme düşmeyi bir sezonluğuna kaldırması sonrası hatalarından ders çıkardığını ve görevine devam edeceğini açıklamıştı. Geçen sezon takım bir kez daha korkulu rüya yaşarken, kümede kalmayı başarmıştı.

Bu sezonda başarısız yönetimini sürdüren Gevrek, çıkış yolu bulamazken yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, istişarede bulundu. Daha önce “takım küme düşse bile yeniden Süper Lige çıkaracağım” diyen Gevrek, gelinen süreçte daha da çıkmaza girerek, olağanüstü seçimli genel kurul kararı alındı. Gevrek, olağanüstü seçimli kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün gelmiş olduğu duruma yürekten üzülen taraftarlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum. 8 yıl boyunca beraber yol yürüdüğüm bana inanan ve destek olan tüm yöneticilerimize, Kulüp Personeline teşekkür ediyor Haklarını helal etmelerini istiyorum. Benim bu hayattaki en büyük sevdam Yeni Malatyaspor’dur. Ben sevdamdan vazgeçmem, vazgeçmeyeceğim. Kulübümüz menfaatleri doğrultusunda aday olmayacağımı belirterek, 24 Nisan 2022 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul yapma kararı aldığımızı kamuoyuna ilan ederiz.” İfadeleri kullanıldı.

Beşinci sezonunu yaşadığı Süper Lig’de adım adım kümeye giden sarı siyahlıların bundan sonraki süreçte kaderinin ne olacağı ise merak konusu.

Kulübün şu anda 240 milyon TL borcunun olduğu öğrenilirken, bu borcun büyük kısmının Benjamin Tetteh, Mustafa Eskihellaç ve Mounir Chouiar’ın transferlerinden elde edilecek bonservis parasıyla kapatılması hedefleniyor.

Bu arada Yeni Malatyaspor Kulübü Divan Kurulu’nun 24 Nisan’da yapılması planlanan olağanüstü seçimli kongre öncesi toplanarak bir istişarede bulunması bekleniyor.

FERDİ DURDU/ERTV

Son Güncelleme: 07.04.2022 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.