banner13

Adaylık başvurusu sona ermedi

Yeni Malatyaspor’da gözler olağan seçimli genel kurula çevrilirken, adaylıkla ilgili yapılan paylaşımlar kafaları karıştırdı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
16 Haziran 2022 Perşembe 15:55
Adaylık başvurusu sona ermedi

Yeni Malatyaspor’da gözler olağan seçimli genel kurula çevrilirken, adaylıkla ilgili yapılan paylaşımlar kafaları karıştırdı.

İş insanı Kamil Göksu resmi olarak başvurusu gerçekleştirirken, ‘adayların kongre tarihinden 5 gün önce evraklarını divan kuruluna teslim etmeleri gerektiği’ ve adaylık başvurularının sona erdiği iddia edildi.

Yeni Malatyaspor Kulübü’nün 10.07.2016 tarihli olağan genel kurul toplantısı tutanağında yer alan başkan adaylarının ‘başkan adayı seçim genel kurulu birinci toplantı tarihinden 10 gün önce kulüp divanı başkanlığına verir’ maddesi daha sonra 2016 yılındaki tüzük tadilatı ile değiştirildi. Tüzükteki 61.maddede yapılan değişiklik ile birlikte ’10 gün önce Divan Kuruluna listeler teslim edilir’ cümlesi kaldırılarak, ‘Başkan adayı seçim Genel Kurul Divanına teslim eder’ ifadesi yer alıyor. Buna göre, sarı siyahlı kulübün tüzüğüne göre adaylık başvurusu hala devam ediyor. Yönetime aday olmak isteyen isimler, genel kurulun yapıldığı gün bile başvuruda bulunabilecek.

2016 yılında tüzükte yapılan tadilat kapsamında, “Başkan adayı, başkan adayı olarak kendi ad-soyadı ve özgeçmişlerini, yönetim kurulu asıl üyeleri başlığı ile başkan dahil 15 üyenin isim ve özgeçmişlerini, yönetim kurulu yedek üyeleri başlığı ile 15 üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini, sicil kurulu asıl üyeleri başlığı altında 5 üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini, sicil kurulu yedek üyeleri başlığı altında 3 üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini, disiplin kurulu asıl üyeleri başlığı altında 5 üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini, disiplin kurulu yedek üyeleri başlığı altında 3 üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini, denetim kurulu asıl üyeleri başlığı altında 3 üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini, denetim kurulu yedek üyeleri başlığı altında 3 üyenin ad-soyadı ve özgeçmişlerini yazar ve listelerini imzaladıktan sonra seçim Genel Kurulu birinci toplantı tarihinden 10 (on) gün önce saat 18.00’e kadar imza karşılığında Kulüp Divanı Başkanlığı’na verir. Bu süre içinde şekil ve içeriği belirtilmiş olan listelerini Kulüp Divanı Başkanlığına vermemiş olanlar aday olamazlar.” bölümü “Bu kapsamda “Başkan adayı, başkan adayı olarak kendi ad-soyadını, yönetim kurulu asıl üyeleri başlığı ile başkan dahil 15 üyenin isim ve özgeçmişlerini, yönetim kurulu yedek üyeleri başlığı ile 15 üyenin ad-soyadını, sicil kurulu asıl üyeleri başlığı altında 5 üyenin ad-soyadını, sicil kurulu yedek üyeleri başlığı altında 3 üyenin ad-soyadını, disiplin kurulu asıl üyeleri başlığı altında 5 üyenin ad-soyadını, disiplin kurulu yedek üyeleri başlığı altında 3 üyenin ad-soyadını, denetim kurulu asıl üyeleri başlığı altında 3 üyenin ad-soyadını, denetim kurulu yedek üyeleri başlığı altında 3 üyenin ad-soyadını yazar ve listelerini imzaladıktan sonra seçim Genel Kurul Divanı’na teslim eder” olarak değiştirildi.

İş insanı Kamil Göksu, Yeni Malatyaspor Kulübü başkanlığı için resmi başvurusunu gerçekleştirirken, henüz başka aday çıkmadı.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.