banner13

Kemoterapi vücudunu bu hale getirdi! Kanser hastası adam yardım bekliyor

30 Ocak 2021 Cumartesi 14:18
Kemoterapi vücudunu bu hale getirdi! Kanser hastası adam yardım bekliyor

Malatya'da yaşayan Ali Osman Koç 55 yaşında ve akciğer kanseri hastası. Kemoterapi tedavisi sonrası vücudunda yaralar meydana geldi. Bu yaralardan kurtulmak için doktorunun önerdiği ilaçları kullanan Koç ilaçlara şimdiye kadar cebinden tam 95 bin TL para verdi. Artık ilaç alacak parası bulunmadığını söyleyen hasta adam ilacın devlet tarafından karşılanmasını istiyor.

55 yaşındaki Ali Osman Koç'a 2 yıl önce akciğer kanseri teşhisi konuldu.

Teşhis konulur konulmaz kemoterapi tedavisine başlayan Koç'un, 3 seans tedavinin ardından vücudu bu hale geldi.

Vücudunda oluşan yaralar sonrası akıllı ilaç tedavisine başlayan Koç, ilacın parasını devlet karşılamadığı için cebinden tam 75 bin TL ödedi.

Doktorunun önerisi sonrası bu kez daha az maliyetli bir ilaç tedavisine başlayan yaşlı adam bu ilaca da şimdiye kadar 20 bin TL para ödedi.

Sadece emekli maaşı olduğunu ve ilaç parasını artık karşılayamadığını ifade eden Koç, devletten ilaçların ücretinin karşılanmasını istiyor.

Koç, "3 seans kemoterapi sonrası vücudum bu hale geldi. Daha sonra doktorum akıllı bir ilaç verdi. o ilacı tam 5 seans kullandım ve şimdiye kadar 75 bin TL para ödedim. Sonra doktorum farklı bir ilaç verdi 'bunu kullan' dedi. Biz de Sağlık Bakanlığına bu ilacı devlet karşılasın diye dilekçe yazdık Sağlık Bakanlığı da 'bu ilaç size uygun değildir' diyerek ret cevabı verdi. Bu İlaca da şimdiye kadar cebimden 20 bin TL ödedim. Her yere borcum var şimdi, tam 95 bin TL para gitti cebimden. Bir emekli maaşı ile artık bu ilaçları alacak param kalmadı. Devletten yardım bekliyorum. Bu ilaçların parasını karşılasınlar. Bu ilaçları daha ne kadar kullanacağım belli değil" diye konuştu.

                                     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.