banner13

30 Ocak’ta açılan poliklinikten 132 hasta yararlandı

24 Ocak Elazığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremin ardından Malatya’da korku, panik ve travma yaşayan vatandaşlar için İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp merkezi’nde 30 Ocak’ta deprem polikliniği hizmete girmiş vatandaşlar tedavi edilmeye başlanmıştı. Şuana kadar 132 hastanın başvurduğu deprem polikliniği hasta azalınca kapatıldı ve hastalar psikiyatri polikliniğinde tedavi edilmeye başlandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
11 Mart 2020 Çarşamba 15:26
30 Ocak’ta açılan poliklinikten 132 hasta yararlandı

24 Ocak Cuma günü yaşanan 6,8 büyüklüğündeki Elazığ depremi, bölgede vatandaşlara büyük travma yaşattı. 41 vatandaşın hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı depremin ardından yaralar sarılırken Sağlık Bakanlığı bölgede vatandaşların yaşadığı travma, stres ve korkunun atlatılması için deprem polikliniklerini devreye soktu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Bölümü'nde depremden etkilenen vatandaşlar için özel deprem polikliniği hizmete girmişti. Deprem polikliniğine 73’ü erişkin, 59’u ise çocuk olmak üzere 132 hasta başvurdu.

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 11.03.2020 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.