banner13

SMA hastası Eyüp Çınar tedavisinin ardından evine döndü

Malatya’da yaşayan 13 aylık Eyüp Çınar Altuntaş, 8 ay süren kampanyasının ardından 4 ay önce 2,2 milyon dolar bedelindeki ilacını almak için Dubai’ye gitmişti. 4 ay boyunca Dubai’de tedavi olan Eyüp Çınar evine döndü, bundan sonraki süreçte fizik tedavi görecek.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
24 Aralık 2021 Cuma 16:07
SMA hastası Eyüp Çınar tedavisinin ardından evine döndü

Malatya’da yaşayan 13 aylık Eyüp Çınar Altuntaş, 8 ay süren kampanyasının ardından 4 ay önce 2,2 milyon dolar bedelindeki ilacını almak için Dubai’ye gitmişti. 4 ay boyunca Dubai’de tedavi olan Eyüp Çınar evine döndü, bundan sonraki süreçte fizik tedavi görecek.  

Spinal Musküler Atrofi tip 1 hastası olan Eyüp Çınar’ın yüzü artık gülüyor. Minik Eyüp Çınar, tedavisi için gerekli olan Zolgensma ilacını alırken, tedavisinin tamamlanmasının ardından evine döndü.

SMA hastalığı nedeniyle 12 yıl önce bir çocuklarını kaybeden Yıldız ve Galip Altuntaş çifti, SMA tip 1 teşhisi konulan bebekleri Eyüp Çınar’ı yaşatmak için valilik onayıyla yardım kampanyası başlatarak, yoğun bir çalışma yürüttü.

İkinci kez çocuklarını bu hastalıktan kaybetmek istemeyen Altuntaş ailesi, Eyüp Çınar’ın tedavisi için gerekli olan 2,2 milyon doları toplamak için, hayırseverlerin desteklerinin yanı sıra siyasetçiler ve sanatçılarda büyük destek verdi.

Malatya’nın sahip çıktığı Eyüp Çınar, birçok SMA hastası çocuğun kampanyasına örnek oluştururken, tedavi olmak için Dubai’ye giderek, Zolgensma adı verilen gen tedavisini aldı.

Minik Eyüp’ün yaklaşık 20 milyon bedeli olan Zolgensma ilacını alması için büyük bir mücadele örneği gösteren Galip ve Yıldız Altuntaş çifti ile gönüllüler, 8 ay süren kampanyada mutlu sona ulaşırken, minik Eyüp Çınar, ayaklarının üzerinde durarak, diğer SMA hastası olan çocuklara umut verdi.

Baba Galip Altuntaş, kampanyanın tamamlanmasının ardından 4 ay önce tedavi için Dubai’ye gittiklerini ifade ederek, “O tarihte 18,5 milyon TL gibi bir para topladık. Dubai’ye gittik, tedavimizi olduk, şimdi çok şükür vatanımızdayız. Duabi’deki kan tahlillerini, ilaç tedavilerini çok güzel bir şekilde atlattık. Bundan sonra fizik tedavi ve farklı ilaçlarla tedavi sürecek. Allah’ın izniyle daha güzel günler göreceğiz” dedi.

Altuntaş, ilacın büyük faydasını gördüklerini belirterek, “13 aylık SMA’lı bir bebek normal şartlarda oturup, adım atamaz. Şu an Eyüp Çınar adım atıyor. Biz bunu saklamıyoruz çünkü bu bilgilerin farklı çocukların ailelerine faydası olacak. Eyüp Çınar’ın adım attığı görüntüleri sosyal medyada paylaşıyoruz. Bu ilaç gerçekten var. Bu ilacın SMA hastası çocuklara faydası var, bunu görmezden gelmesinler. Dubai’de 4 aylık bir tedavi süreci oldu, ilacın büyük faydasını gördük. Tabii şöyle bir durum var; biz dolar kurundan dolayı daha uygun bir fiyatla yurt dışına gittik, bizim zamanımızda 18,5 milyon TL iken şu an 30 milyon TL’nin üzerine çıktı. Onun için bu ailelere destek olunması gerekiyor” diye konuştu.

Aile olarak büyük bir çaba verdiklerini dile getiren baba Altuntaş, “Sonucu güzel olduktan sonra her şeyi unuttuk. Diğer ailelere destek olmak için Eyüp Çınar’ın bütün videolarını paylaşıyoruz. Haftanın 5 günü fizik tedavi alıyor. Biz gün gün gelişimlerini de diğer ailelerimize destek ve örnek olmak amacıyla paylaşacağız. Aileler evlatları için bu kampanyayı yapıyorlar. Hiç kimse geri durmasın, sonuna kadar mücadele etsinler. Ülkemizde şartlar biraz zor ama biz evladımız için yaptık. Allah’a şükür, insanların desteğiyle evladımızı sağlığına kavuşturduk” dedi.

Eyüp Çınar’ın sağlığına kavuşması için aylarca gözyaşı döken anne Yıldız Altuntaş ise “Artık herkes bu ilacı görsün ve inansın. İnanılmaz bir faydası oldu, Eyüp Çınar oturabiliyor, elinden tuttuğumuzda yürüyebiliyor. Bunları görmek bizim için bir mucize. Biz bunları görebiliyoruz, bu durum diğer ailelere de umut olsun. Bu ilacın da bir an önce gelmesini istiyoruz. Bebekler ölmesin, hepsi bu şekilde ilerlesin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anne Altuntaş, kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, “Kampanyamızı çok güzel bir şekilde bitirdik ve ilacımıza kavuştuk. Destek olan herkesten Allah razı olsun. Herkes bana, “Hep seni ağlarken gördük, artık gülerken görmek istiyoruz” diyorlar. Çok zor bir dönemdi. Evladım için çaba gösterdim. Her gün gözümün önünde eriyeceğini düşünerek, bu kampanyayı yürüttük. Çok şükür kampanyayı bitirdik, zor günlerdi bundan sonra güzel günler olacak” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=SuOT3Fglnjc&ab_channel=ERTV

ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 24.12.2021 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.