banner13

Malatya’nın geleceği burada yazılıyor!

İnönü Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknopark kapılarını ERTV’ye açtı. Malatya’nın geleceğinin yazıldığı Teknopark’ta kentin gelişimine yönelik önemli proje ve faaliyetler yapılıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
22 Kasım 2019 Cuma 10:38
Malatya’nın geleceği burada yazılıyor!

İnönü Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknopark kapılarını ERTV’ye açtı. Malatya’nın geleceğinin yazıldığı Teknopark’ta kentin gelişimine yönelik önemli proje ve faaliyetler yapılıyor.

Teknopark hem kentin ekonomisine katkı sağlıyor hem de teknolojik ilerlemede önemli bir mihenk taşı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Teknopark’ın faaliyetlerini anlatan Teknopark Genel Müdür Fatih Kocamaz vizyonlarından bahsederek, “Malatya’nın geleceğinin teknoparkta çizildiğinin herkesten tarafından kabul edilmesini ve teknoparkın merkez alınarak organizasyonlar ve planlar yapılmasını istiyoruz. Yani kısacası Malatya’nın gelişiminde Teknokentin merkez alınmasını amaçlıyoruz. Bu yönde çok ciddi çalışmalarımız var. Üniversitemiz ve diğer kurumlarımızla işbirliği çerçevesinde önümüzdeki yıllarda daha iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kocamaz, en önemli hedeflerinden bir tanesinin de Malatya’nın beyin göçü vermesinin önüne geçmek olduğunu belirterek “Malatya her gün iyi beyinlerini şehrin dışına gönderiyor. Biz o gençleri burada tutamıyoruz. Ama biz zeki gençlerimize burada zihin yoğun, beyin yoğun işler bulabilirsek o gençleri burada tutabiliriz Teknopark olarak en önemli hedeflerimizden biri de bu” şeklinde konuştu.

Teknopark’ın işleyişini ve yapısını da anlatan Kocamaz, fikri ve hayali olan gençleri ilk olarak Ön Kuluçka Merkezi denilen alanda ağırladıklarını ve burada gençlere destek sağladıklarını söyledi. Kocamaz şu ifadeleri kullandı: “Ön kuluçka merkezi fikirlerin olgunlaştığı bir süreç. Biz burada girişimde bulunmak isteyen gençlere destek sağlıyoruz. Bizim gençlerden tek beklentimiz sadece fikri olması. Yaş olarak değil zihin olarak genç olan herkesi buraya bekliyoruz. Yaş sınırı yok. Fikri ve projesi olsun yeter.”

Fikri kabul görülen gençlerin fikirlerini Ön Kuluçka Merkezinin laboratuarlarında somutlaştırdığını ve hayata geçirdiğini söyleyen Kocamaz “Fikri olan gençlerin bazı donanıma ve yazılıma ihtiyacı var. Bununla ilgili gencin kafasında fikir olarak ne varsa her şeyi bu laboratuarda gerçeğe dönüştürebilir. Laboratuarımız sanal gerçeklikten robot teknolojilerine kadar her türlü ihtiyacı giderilebilecek donanıma sahiptir” dedi.

Kocamaz 1. etap laboratuarda ilk ürünün prototip çalışmaların yapıldığını 2.etap laboratuarda ise daha gelişmiş makineler sayesinde ürünün elle tutulur bir hale geldiğini söyledi.

Ortaya çıkan ürünün pazarlanması için de Teknopark olarak faaliyet yürüttüklerini belirten Kocamaz, asıl başarının doğru pazarlanma sonrası ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

ERTV HABER MERKEZİ 

Son Güncelleme: 22.11.2019 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.