banner13

Malatya'da odun kömür satışları başladı!

Yaklaşan kış ayları nedeniyle, evlerinde ısınmak için soba yakanların talep ettiği odun ve kömür satışları başladı. Havaların soğuması da evlerinde soba kullanan vatandaşları harekete geçirdi. Malatya Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek fiyatların geçen yıla oranla düştüğünü ifade etti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
04 Kasım 2019 Pazartesi 15:43
Malatya'da odun kömür satışları başladı!

Havalar iyice soğudu ve Malatya’da odun kömür satışları başladı. Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, yaklaşan kış mevsimi ile odun, kömür gibi yakacakların satışlarına başlanıldığını ifade ederek, satışların doğalgaz kullanımından dolayı düşük olduğunu belirtti. 

Malatya'da kömür fiyatlarını değerlendiren Özbek "geçen yıla nazaran kömür fiyatlarında bir düşüş var. Bundan dolayı  esnafımız mağdur durumda geçen yıl 1400-1500 lira olan kömür fiyatları bu yıl 1300-1400 lira arasında değişiyor".

Özbek, odun fiyatlarının ise yükseldiğini belirterek " Malatya'da odun kesimi bahçelerde var ama genelde bunların başını Urfa ve Adıyaman tarafları çektiği için Malatya esnafı bu konuda mağdur durumda. Esnafımız odun bulmakta zorlandığından dolayı fiyatlar da daha pahalı oluyor şehrimizde gelene kadar. Odunların bu yılki fiyatı da 550-600 TL arası değişiyor".

Orhan Özbek, odun kömür satışlarının bir çok yerde kayıt dışı yaptığını da dile getirerek " Mahrukatçılar Sitesi'nde bir sürü boş yerimiz var ama genelde her köşede bir esnafımız yer açmış. Biz bunların denetlenmesini ve ruhsatlandırılması istiyoruz. Kayıt dışı olan esnafların önlenmesini istiyoruz burada da Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerimiz ile birlikte  bunu bir an önce çözüme kavuşturmak istiyoruz" ifadelerini kaydetti.
 

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 04.11.2019 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.