banner13

Gürkan, engelli aileler ile bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla öğretmen olan Nurettin Kaplan isimli görme engelli vatandaşı evinde ziyaret ederek hediye verdi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
15 Mayıs 2020 Cuma 17:28
Gürkan, engelli aileler ile bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla öğretmen olan Nurettin Kaplan isimli görme engelli vatandaşı evinde ziyaret ederek hediye verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Engelliler Haftası dolayısıyla Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) öğretmeni ve 3 çocuk babası görme engelli Nurettin Kaplan’ı ve ailesini ziyaret etti.

 Burada bir konuşma yapan Başkan Gürkan, engelleri kaldırma büyük bir sorumluluklarının bulunduğunu kaydederek, Büyükşehir Belediyesi olarak, erişilebilirlik noktasında her türlü tedbirleri aldıklarının altını çizdi. Gürkan, Büyükşehir Belediyesi olarak, erişilebilirlik noktasında her türlü tedbirleri alıyoruz. Eksiklerimiz varsa gidermeye çalışıyoruz. İnşallah zaman içerisinde eksiklerin giderilmesi noktasında çalışmalarımız ve gayretlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Ayrıca, Engelli vatandaşlarımız için bir engelli merkezimizin çalışmaları devam ediyor. Sosyal, sportif ve kültürel anlamda etkinlikler düzenleyerek, zamanın daha verimli ve sağlıklı geçirilmesi için bir çalışma başlattık. Önümüzdeki aylarda çalışmaları tamamlayarak sizlere kazandıracağız. Engelli Haftası olması nedeniyle sevgi dolu bir hayat diliyorum” dedi.

Yapılan ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren Görme Engelli Nurettin Kaplan ise, Gürkan’a engellilere verdiği değerden dolayı teşekkür etti. Kaplan, “Böyle anlamlı bir haftada ve günde bizleri ziyaret ettiğiniz için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler inanıyoruz ki Malatya sizlerle beraber yükselen bir değer olmaya devam ediyor. Engeliler alanında ve erişilebilirlik noktasında eksiklikler olmasına rağmen giderileceğini düşünüyorum. Engellilere çok değer verdiğinizin farkındayız. Korona virüs dolayısıyla bütün insanlar içeride kalmak zorunda kaldı ve sınırlandırıldık. Herkesin bizleri çok iyi anladığını düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Nurettin Kaplan 17 yaşında iken kendisine şiir kitabı hediye eden Başkan Gürkan’ın eşi Hafize Hanım ile olan anısını da Başkan Gürkan’a anlattı.

Başkan Gürkan da eşi Hafize Hanımı arayarak görme engelli Nurettin Kaplan ile görüşmelerini sağladı. 

Ziyaret sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Kaplan ile hatıra fotoğrafı çektirip, hediye verdi.

Son Güncelleme: 15.05.2020 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.