banner13

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gürkan’a maske teşekkürü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 firmanın bir araya getirilerek maske üretilmesine katkı sunan ve öncülük eden Malatya Büyükşehir  Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı telefonla arayarak teşekkürlerini iletti. Erdoğan bu zorlu süreçte elini taşın altına koyarak maske üreten firmalara da teşekkür etmeyi unutmadı. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
21 Nisan 2020 Salı 13:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gürkan’a maske teşekkürü!

Korona virüs salgınında en önemli koruyucu tıbbi ürün haline gelen maskeye dünyanın her yerinden talep arttı.

Bazı ülkeler kendi sağlık personeline bile maske bulmakta zorlanırken Türkiye aldığı tedbirler ve hayata geçirdiği uygulamalarla başka ülkelere maske yardımında bulunan bir ülke konumuna geldi.

Türkiye’de maske üretiminin başında ise Malatya bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanları ile video konferans yoluyla yaptığı görüşmede Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Malatya’nın maske üretim merkezi olması yönünde görüşünü iletmiş Gürkan’da bu görüş sonrası Vali Aydın Baruş ile kentteki tekstil firmalarını bir araya getirerek maske üretimlerini istemişti. 
Bu isteğe olumlu karşılık veren ve Büyükşehir Belediyesinden aldığı desteklerle kısa sürede üretime başlayan firmalar üretim kapasitelerini her geçen gün artırarak günlük milyonlarca maske üreten bir konuma geldi. 

Gelinen süreç ve maske üretimi çalışmaları hakkında 14 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazan Başkan Gürkan Malatya’nın bu konuda tüm dünyaya örnek olduğunu ifade etti. 

Mektubun ardından 17 Nisan’da Gürkan’ı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, gelişmeleri yakinen takip ettiğini belirterek Gürkan’a maske üretimine öncülük ettiği için teşekkür etti.

Tekstil firmalarına da bu zorlu süreçte elini taşın altına koydukları için teşekkür eden Erdoğan tüm Malatyalılara selamlarını iletti. 

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.