banner13

Çocuk hakları ve iş ilkeleri anlatıldı

TESK ve UNICEF’in ortaklaşa düzenlediği ‘Çocuk Hakları ve İş ilkeleri Programı’ kapsamında 10 pilot ilde eğitimler sürüyor. Bu iller arasında bulunan Malatya’da da dün başlayan eğitimler bugün sona erdi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
21 Mayıs 2019 Salı 21:54
Çocuk hakları ve iş ilkeleri anlatıldı

TESK ve UNICEF’in ortaklaşa düzenlediği ‘Çocuk Hakları ve İş ilkeleri Programı’ kapsamında 10 pilot ilde eğitimler sürüyor. Bu iller arasında bulunan Malatya’da da dün başlayan eğitimler bugün sona erdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (KESK) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından düzenlenen ‘Çocuk Hakları ve İş ilkeleri Programı’ Malatya’da eğitimlerini tamamladı. Programın Malatya ayağı Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB)’nin de desteğiyle bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantıya MESOB Başkanı Şevket Keskin, İşKur Müdürü Vahap Toman ile Oda Başkanları ve genel sekreterleri katıldılar.  Oda üyeleri  “Çocuk Hakları ve İş ilkeleri Programı’ kapsamında aldıkları eğitim sonrası sertifika aldı.  Programdaki eğitimler, İşverenlerin Çocuk İşçiliği Konusunda bilinçlendirilmesini,  Çocuk işçiliği riski taşıyan çocukların çıraklık sistemi de dahil olmak üzere mesleki ve teknik eğitim veren çeşitli programlara yönlendirilmesini ve çıraklık yapan çocukların işyeri koşullarının iyileştirilmesini amaçlıyor.

Programın kapsamı hakkında Real eğitim planlama uzmanı Zeynep Gazioğlu Kayacı, bilgi vererek “ Çocuk İşçileri ve İŞ ilkelerinin tanıtımı, Çocuk işçiliği nedir?, Biz neyi hedefliyoruz? Ununla ilgili bir program bu. En az 1500 kişi eğitilecek bu kapsamda. Yalnızca 10 il pilot il olarak seçildi ama 10 il dışındaki 71 ile de hazırlanan metaryeller kitaplar dağıtılacak.”  dedi.

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ HANGİ ŞARTLARDA YASAL?
Eğitimlerin içeriği hakkında ise UNICEF Eğitim Uzmanı İzzet Çevik, “ Çocuğun çalışmasına ilke olarak karşı değiliz ama çalışma asla ve asla çocuğun eğitimini aksatmamalı onun fiziki veya psikolojik gelişmesine engel olmamalı. Bu şartları yerine getiren yani çocuğun eğitimini aksatmayan, onun psikolojik ve fiziki gelişmesini olumsuz yönde etkilemeyen tüm çalışmalar yasaldır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.