banner13

Bakan Ağbal’dan Müjde! 9 Bin Sözleşmeli Alınacak…

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
18 Mayıs 2019 Cumartesi 23:55
Bakan Ağbal’dan Müjde! 9 Bin Sözleşmeli Alınacak…

9 bin sağlık çalışanı alınacak. Müjdeli haberi Maliye Bakanı Naci Ağbal verdi. Ağbal bugün itibariyle (28 Mart 2018) 9 bin sözleşmeli personellin alımıyla ilgili imzaların atılacağını söyledi. Ağbal, personel alımıyla ilgili bugün itibariyle Maliye Bakanlığından onay çıktığını kaydetti.

Bakan Ağbal, tasarının hazırlanırken ekonomiyle ilgili tüm sizil toplum kuruluşlarına danıştıklarını belirterek, bu kapsamda yazılı görüşlerin toplandığını aktardı. Kapsamlı toplantılar yapıldığını da belirten Ağbal, örnekler incelediklerini de ekledi. Şuandaki kanunda problem yaratan alanların bir bir tespit edildiğini mevcut kanunun bugün ki sistemde karşılayamadığı alanların belirlendiğini kaydetti. 

'KDV ORANLARINDA İNDİRİM YAPTIK'
Ağbal, bir kanunun, ancak toplumdaki beklentileri karşılaması durumunda ve toplumun gelecekle ilgili beklentilerine cevap veriyorsa, işleri zora sokmuyorsa, çözüm sağlıyorsa bu durumda reforma olabileceğini söyledi.

AK Parti hükümetleri döneminin hizmetlerinden bahseden Ağbal, eğitimden tekstile, sağlıktan turizme temel gıdaya kadar önemli indirimlerin ak Parti döneminde yapıldığını söyledi. Ağbal ayrıca, yerli üretimi artırma ile yatırım yaptıklarını ve üretimi desteklemek amaçlı KDV oranlarında da indirim yaptıklarını ifade etti.

Vergi oranlarının sadece bir kanunla değiştirilemeyeceğini belirten Ağbal, KDV kanununu hatırlatarak bu kanunun standart oranı belirlediğini Bakanlar Kurulunun ise bu oranı farklılaştırabileceğine dikkat çekti.

Maliye bakanlığının KDV oranlarında düzenleme yapmak için etki analizi çalışması yürüttüğünü açıklayan Ağbal,  "Şimdiye dek yaptığımız bütün indirimleri de göz önüne alarak varsa başka indirimleri de yaparız" şeklinde konuştu.

 'EKONOMİYİ BÜYÜTTÜK'
Hükümet olarak çalışan, işçilerin, emeklilerin  refah seviyesinin gelirlerinin artırılması konularında şimdiye kadar önemli değişiklikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Ağbal, " İşçi, Memur, emeklinin eline geçen net maaşı, enflasyonla, başka şeylerle kıyaslayın 2002'nin çok üzerinde olduğunu göreceksiniz. Bir yandan ekonomiyi büyütüyoruz diğer yandan bütün sosyal kesimlerin refahını arttırmak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.