banner13

İşte Temelli’deki rezerv alanlar!

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da TOKİ-Emlak Konut’un yapacağı rezerv alanlar netlik kazanmaya başlıyor. Malatya’da akıbeti en çok merak edilen Tevfik Temelli Caddesi’nde bazı bölgeler rezerv alan ilan edildi. Rezerv alan ilan edilen bölgelerin haritasına Burak Altun ulaştı…

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
28 Şubat 2024 Çarşamba 19:12
İşte Temelli’deki rezerv alanlar!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden yapı bakımından en çok etkilenen ikinci il olan Malatya’da ‘Kentsel Dönüşüm, Rezerv Alan, TOKİ-Emlak Konut’ projeleri yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı.

6 Şubat depremlerinde Malatya’da büyük yıkımın yaşandığı bölgelerden biri olan Yeşilyurt ilçesine bağlı Tevfik Temelli Caddesi’nde bazı bölgeler ‘Rezerv Alan’ ilan edildi.

6 Şubat depremleri öncesi, hem iş yeri hemde konut olarak hareketli bir bölge olan Tevfik Temelli Caddesi’nin akıbeti merak edilirken, bu bilgilere ERTV ulaştı.

Rezerv Alan içerisinde hasarsız binalara dokunulmamaya çalışılıyor, imar planı da bu göre şekilleniyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Malatya temaslarında rezerv alanı ilan ettikleri ve boşaltabildikleri bölgelerde inşaatlara 2-3 ay içerisinde başlayacaklarını söylemişti.

Bölge halkının akıbetinin ne olacağını merakla beklediği rezerv alan ilan edilen bölgenin haritası da belirlendi. Çalışmalar ilk olarak imar planı ve zemin etüdü yapılarak ilerleyecek. İhale sürecinin ardından inşaat çalışmaları başlayacak. Bölgedeki konut ve iş yerlerinin inşaat çalışmaları başladıktan sonra herhangi bir aksilik olmazsa 1 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Tevfik Temelli Caddesi’nde konutu bulunan ve 17 Şubat tarihinde Malatya’da kurası çekilen konutlardan kendilerine ev çıkan vatandaşlar isterlerse konutlarına taşınıp İkizce Bölgesi’ndeki deprem konutlarında yaşamını sürdürebilecek. Fakat rezerv alan içerisinde TOKİ-Emlak Konut’un yapacağı konutlardan faydalanmak isteyen vatandaşların da kuradan çıkan ev için AFAD’a feragatname vermesi yani bu hakkından vazgeçmesi gerekiyor.

ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 28.02.2024 19:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.