Malatya'da Cumhuriyet Bayramı İçin İlk Tören!

Malatya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103'üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilen kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Programın ardından kent merkezinde vatandaşlara Türk bayrağı dağıtılırken, Vali Seddar Yavuz konuşmasında Cumhuriyet'in kazanımlarına ve deprem sonrası Malatya'da yürütülen yeniden yapılanma çalışmalarına dikkat çekti.

Haberin Özeti

  • • Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
  • • Vali Seddar Yavuz, Cumhuriyet’in kazanımlarının gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı.
  • • Törenin ardından kent merkezinde vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı; kutlamaların 29 Ekim’de devam edeceği bildirildi.

Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, Atatürk Anıtı önündeki törenle başladı. Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü için gerçekleştirilen programa kent protokolü, askerî ve mülki erkân, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin bırakılmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende söz alan Malatya Valisi Seddar Yavuz, Cumhuriyet’in önemini vurgulayarak bağımsızlık mücadelesinde emeği geçen kahramanları saygıyla andı.

Malatya'da Cumhuriyet Bayramı İçin İlk Tören!

Vali Seddar Yavuz’dan Cumhuriyet Mesajı

Vali Seddar Yavuz, konuşmasında Cumhuriyet’in değerlerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğine dikkat çekti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî Mücadele’de görev alan kahramanları, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anan Vali Yavuz, tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti. Törene 2. Ordu Komutanı Korgeneral Gültekin Yaralı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in yanı sıra çeşitli kamu kurumlarının yöneticileri, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Malatya'da Cumhuriyet Bayramı İçin İlk Tören!

Kent Merkezinde Türk Bayrağı Dağıtıldı

Atatürk Anıtı’ndaki programın tamamlanmasının ardından Vali Seddar Yavuz, Korgeneral Gültekin Yaralı ve Başkan Sami Er kent merkezine geçerek vatandaşlarla buluştu. Cumhuriyet Bayramı kapsamında vatandaşlara verilen Türk bayrakları, kent merkezindeki kutlama atmosferini daha da canlandırdı. Protokol üyelerinin vatandaşlarla bir araya geldiği etkinlikte, Malatya’da bayram heyecanı kent merkezinde de hissedildi. Vatandaşlar, kendilerine verilen Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katıldı.

Malatya'da Cumhuriyet Bayramı İçin İlk Tören!

Malatya’da Kutlamalar 29 Ekim’de Sürecek

Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen çelenk sunma töreniyle başlayan programın, 29 Ekim Perşembe günü yapılacak resmî törenler ve çeşitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi. Malatya’da Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü için hazırlanan kutlama etkinlikleri, şehir genelinde düzenlenecek programlarla devam edecek.
Malatya'da Cumhuriyet Bayramı İçin İlk Tören!

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!