banner13

Selahattin Gürkan açıklama yapacak mı?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ilk meclis toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesinin borcunu 17 milyar 80 milyon 45 bin TL olarak açıkladı. Başkan Er’in açıklamalarının ardından Malatya’da ise son günlerde hemen hemen herkes Malatya Büyükşehir Belediyesinin borcunu konuşur oldu. Kamuoyu ise Malatya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selahattin Gürkan’ın bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama yayıp yapmayacağını merak ediliyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
18 Nisan 2024 Perşembe 18:54
Selahattin Gürkan açıklama yapacak mı?

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 16 Nisan’da Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er başkanlığında toplanarak yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Büyükşehir Belediyesinin güncel borç durumunu tablo şeklinde ekrana yansıtarak kalem kalem kamuoyu ile paylaştı.  Başkan Er, Malatya Büyükşehir Belediyesinin borcunu 17 milyar 80 milyon 45 bin TL olarak açıkladı.

Malatya kamuoyu ile paylaşılan borcun ardından ise şehirde hatta Türkiye’de hemen hemen herkes Malatya Büyükşehir Belediyesinin borcunu konuşur oldu. Kulislerde Malatya Büyükşehir Belediyesinin bu borca karşılık gelirleri yani alacağı olup olmadığı varsa bunun neden açıklanmadığı konuşuluyor.

Toplantıda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Büyükşehir Belediyesi’nin 85 milyar kredi çekerek, personel borçlarının ödendiği ve satacak gayrimenkul kalmadığını ifade etmişti.

Normal şartlarda Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden alınan karar ile Belediye Başkanına kredi kullandırma yetkisi verilip, ardından kredi kullanabilme imkanı sağlanıyor. Meclis kararı olmadan Belediye Başkanının kredi kullanabilmesi veya olağan şartlarda farklı bir yöntem izlenebilirliğinin olup olmadığı da yanıt bekleyen sorular arasında yerini koruyor.

Bu açıklamaların ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Selahattin Gürkan’ın konu ile ilgili herhangi bir açıklama yayıp yapmayacağını merak ediliyor. Aynı zamanda açıklanan bu borç tablosu ile ilgili savcılık tarafından herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı da cevap bekleyen bir başka soru.

Son Güncelleme: 18.04.2024 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.