banner13

“Malatya’daki Radar Bilgileri İsrail’e Verilmiyor”

İletişim Başkanlığı, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan Kürecik radar üssüne ilişkin iddialar doğru değildir." açıklaması yaptı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Radar bilgilerinin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı da söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
13 Nisan 2024 Cumartesi 20:08
“Malatya’daki Radar Bilgileri İsrail’e Verilmiyor”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sosyal medyada dolaşan Malatya’daki Kürecik radar üssüne ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İran’ın İsrail ile ilgili açıklamalarının ardından bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan Kürecik radar üssüne ilişkin iddialar doğru değildir.

Malatya'da yer alan Kürecik radar üssü, tamamen ulusal güvenliğimiz gereği kurulmuş olup NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasını amaçlamaktadır.

Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO'nun mevcut prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle ittifakın savunmasına yönelik paylaşılmakta ve kullanılmaktadır.

Radar bilgilerinin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı da söz konusu değildir.”

Son Güncelleme: 13.04.2024 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.