banner13

Malatya'nın 'Fransa' vekili Malatya'ya ne zaman gelecek?

Kışla Caddesi, Söğütlü Cami, tam bir fiyasko olan rezerv alan toplantısı gibi Malatya’nın birçok sorunu ile ilgilenmesi gereken AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan Malatya’ya uğramadığı gibi, Fransa’daki bütün toplantılara katılım sağlıyor. Depremle yerle bir olan bu şehrin insanının oy verip bu süreçte bu şehirde görmek istediği Babacan’ın Malatya vekilliği karnesine bakalım.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
31 Mayıs 2024 Cuma 19:29
Malatya'nın 'Fransa' vekili Malatya'ya ne zaman gelecek?

Her fırsatta Malatya’nın sahipsiz olduğunu haykıran Malatyalılar bu sitemlerine devam ederken milletvekillerinin bunu umursamaması da tepkileri arttırıyor.  Esnafın da vatandaşın da oy verip yanında görmek istedikleri vekillerden biri olan AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Kışla Caddesi esnafına ansızın yıkılmayacağı sözü vermişti, fakat sonrasında esnafa tebligat gönderildi ve işyerlerinin 15 gün içerisinde boşaltılması istendi.

Babacan, 6 Şubat depremleri sonrası ağır hasar alan ve yıkımı gerçekleştirilen Söğütlü Cami’nin de yerinde yapılacağını söylemişti fakat Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Malatya’ya geldiğinde çarşı projesini incelerken bırakın yerine yapılmayı caminin projede bile olmadığı, yerinde kuyumcular adasının yükselmeye başladığı ortaya çıktı. Neyse sağından solundan çekiştirilerek, yerinde yapılacak diye Söğütlü Camiye yer bulundu.

21 Mayıs’ta Malatya’da Nikah Sarayı’nda düzenlenen rezerv alan ile ilgili skandal toplantı öncesi bir bilgilendirme yaparak, toplantının tarihi yeri konusunda bilgi verip, bu toplantıda muhtarlar aracılığı ile yeni rezerv bölge taleplerinin de alınacağını açıkladı. Fakat Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, rezerv alan taleplerinin alınmayacağını duyurunca, Babacan’nın bu hatalı bilgilendirmesi ortalığı karıştırdı.  Özellikle uzak ilçelerden gelenler boşuna geldiklerini belirterek “Milletvekili Abdurrahman Babacan nerede, bu şehrin vekilleri, siyasetçileri, belediye başkanları nerede?” diye tepki gösterdi. İşte bu yanlış bilgilendirme sonucu fiyasko ile başlayan toplantı yükselen nabızla tamamlandı ve toplantıdan da herhangi bir sonuç çıkmadı.

Verdiği her sözün, yaptığı her açıklamanın bir karşılığı olmadığı, anlaşılan AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise tüm bu yaşananların ardından herhangi bir açıklama, paylaşım yapma veya kendisine oy veren Malatyalı vatandaştan bir özür dileme gereği bile duymadı.

Bu yaşananların üzerinden yaklaşık 15 gün geçti. Babacan bu süreçte Malatya’ya uğramadığı gibi son olarak Fransa’da ‘Avrupa Konseyi Toplantısı’nda görüntülendi. Şehirde “Malatya’nın Fransa vekili” diye anılan Babacan, bu toplantı ile ilgili ise uzun uzadıya bir açıklama yaptı.

Peki Abdurrahman Babacan Malatya ile ilgili ne yapıyor, ne zaman geliyor, ne zaman gidiyor? Malatya’ya en son 17 Mayıs’ta uğradı. Bir iki ziyaret yapıp Ankara’ya döndü. Malatya’da olduğu süreçte ise gündemdeki konular ile ilgili herhangi bir açıklama da yapmadı. 

Depremin yıktığı yerle bir ettiği, her gün yeni bir sorunun gündeme geldiği, sıkıntıların şehrin yüz ölçümünü aştığı, Malatya ile ilgilenmesi gereken AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan’ın bu şehir ile ne zaman ilgileneceği veya Malatya’ya ne zaman geleceği merak ediliyor.

ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 31.05.2024 19:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.