banner13

Trend Garden Rezidans davası görüldü

Malatya’da 6 Şubat'taki ilk depremde çöken ve Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da aralarında bulunduğu 31 kişinin hayatını kaybettiği  Trend Garden Rezidans'a ilişkin davada 13 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, binayla ilgili bilirkişi raporunun beklenmesine karar verdi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Nisan 2024 Cuma 18:32
Trend Garden Rezidans davası görüldü

6 Şubat'ta, Kahramanmaraş'ta yaşanan ilk depremde saniyeler içinde yıkılan ve 31 kişinin enkaz altında kalarak öldüğü Yeşilyurt ilçesi Özalper Mahallesi’nde bulunan Trend Garden Rezidanla ilgili Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın üçüncü duruşması görüldü.

Malatya 1.Ağır ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar ve avukatları ile müşteki ve müştekilerin avukatları da katıldı.

Mahkeme başkanı, bir önceki celse mahkeme olarak rezidansla ilgili istedikleri bilirkişi raporunun gelmesini beklediklerini ifade etti.

Katılan avukatlarının tutuksuz sanıkların tutuklanması talebi mahkeme tarafından ‘yargılamanın geldiği aşama, mevcut delil durumu ve tutuklamaların tedbir amaçlı yapıldığı’ hususu dikkate alınarak reddedildi.

Mahkeme ayrıca, bir kısım katılan vekilinin mahkemenin bilirkişi raporu aldırması yönündeki kararda güncelleme yapılması talebinin ise bilirkişi raporu geldikten sonra değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu arada, Trend Garden Rezidansın enkazı altında hayatını kaybedenler arasında Yeni Malatyaspor Kalecisi 30 yaşındaki Ahmet Eyüp Türkaslan da bulunuyordu. Hayatını kaybedenler arasında kimliği halen tespit edilemeyen 1 kadın da bulunuyor. Binanın enkazından 4 vatandaş da yaralı olarak kurtarılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.