banner13

İhale yolsuzluğu soruşturması sürüyor

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından geçtiğimiz Şubat 2024’de yani 4 ay önce Malatya’da deprem enkazları ihalelerine yönelik olarak başlatılan operasyonun soruşturması devam ediyor. Operasyonda 10 gözaltı ve 3 tutuklu var. Soruşturmanın genişleyerek bazı üst düzey bürokratlara sıçradığı öğrenildi. Konu ile ilgili idari inceleme devam ediyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
27 Mayıs 2024 Pazartesi 18:15
İhale yolsuzluğu soruşturması sürüyor

6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’da yıkım ve enkaz kaldırma ihalelerine yönelik olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Şubat 2024 ‘de İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 2 ayrı operasyon düzenlenerek, yaklaşık 10 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında halen 3 şüphelinin tutuklu olarak cezaevinde bulunduğu öğrenildi.

Depremden sonra yoğun bir şekilde yolsuzluk yapıldığı iddiaları, deprem hasarlı bina yıkımı ve enkaz kaldırma ihalelerine yönelik olarak başlatılan operasyonun soruşturmasının halen devam ettiği, soruşturmanın genişleyerek bazı üst düzey bürokratlarla ilgili idari incelemenin yapılmakta olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında bazı üst düzey bürokratlarla ilgili olarak idari inceleme başlatıldığı ve birden fazla olan bu incelemenin devam ettiği, yıkım ve enkaz kaldırma ihalesi soruşturmasının genişleme ve şüpheli sayısının artma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Bu arada, Şubat 2024’de başlayan soruşturmanın üzerinden 4 ay geçmesine karşın kamuoyuna bir açıklama ve bilgilendirme yapılmadı.

Malatya'daki operasyonun ayrıntıları ve karışan isimlerle ilgili kamuoyuna bilgi verilmemesine karşın, Adana'nın Yüreğir İlçesi'nin Kaymakamının aralarında "deprem sebebiyle hasarlı konut yıkım işi" ve "doğrudan temin" ihalelerinin de bulunduğu birçok konuda yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 17 Temmuz 2023'te tutuklanmış, daha sonra da açığa alınmıştı.

Eski kaymakamın, banka hesaplarındaki şüpheli para trafiğinin de Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından araştırıldığı ve buna ilişkin rapor hazırlandığı da açılan davanın iddianamesinde yer almıştı.

Malatya’da devam eden soruşturmanın detayları da kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Bu konuda herhangi bir açıklama yapılıp yapılmayacağı da merakını koruyan bir başka konu olarak hala duruyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.