Yemen'den İsrail'e füze saldırısı
İsrail ordusu, Yemen'den fırlatılan ve ülkenin farklı bölgelerinde sirenlerin çalmasına neden olan füzenin hava kuvvetleri tarafından engellendiğini duyurdu.
Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e yönelik yeni bir füze saldırısı gerçekleştirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Yemen'den fırlatılan füze nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde sirenlerin çaldığı bildirildi. Ancak İsrail Hava Kuvvetleri (IAF) söz konusu füzeyi etkisiz hale getirdi.
Husilerin askeri sözcüsü Yahya Sare, saldırıyı üstlenerek Ben Gurion Havaalanı’nın "hipersonik balistik füze" ile hedef alındığını iddia etti. Ayrıca İsrail’in üç farklı bölgesine insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlendiğini belirtti. Sare, operasyonun amacına ulaştığını, milyonlarca kişinin sığınaklara kaçmasına ve havaalanı operasyonlarının durmasına neden olduğunu söyledi.
İsrail ordusu, Husilerin Gazze’de ateşkesi bozmasının ardından yoğun saldırılar gerçekleştirdiğini, 50’den fazla füze ve İHA saldırısını önlediklerini açıkladı. Son saldırıların ardından İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Yemen ile İran’ın aynı olduğunu ifade ederek, Yemen’e de saldırı düzenleyeceklerini belirtti.
Saldırının ardından İsrail’de sirenler çalarken, Ben Gurion Havalimanı’nda uçuşlar kısa süreliğine askıya alındıktan sonra yeniden başladı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, olayda herhangi bir yaralanma olmadığını duyurdu.