banner13

Mahkeme, hayalete dönen bina için yıkımı ve taşınmayı durdurdu!..

Malatya 3. İdare Mahkemesi, Turgut Temeli Caddesi girişindeki Açıl iş merkezinin boşatılması işlemeni, zemin katta işyeri bulunan bir kişinin itirazı üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşhanının üst katları ise hayalete dönmüş durumda.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
07 Temmuz 2024 Pazar 18:30
Mahkeme, hayalete dönen bina için yıkımı ve taşınmayı durdurdu!..

Turgut Temelli Caddesi üzerinde bulunan Acil İş merkezi B Blokta zemin katta işyeri bulunan bir vatandaş Malatya 3. İdare Mahkemesi’ne başvurarak, işyerinin boşaltılması ve yıkılması işlemi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve Malatya Valiliği’nin kararına yönelik yürütmenin durdurulmasını talep etti.

Şikayet dilekçesinde, “Zemin katta bulunan işyerinin 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca rezerv yapı alanı olarak belirlenmesine istinaden 23.05.2024 tarihinden itibaren 15 gün içerisinde tahliyesi, aksi halde tahliye ve yıktırmaya yönelik iş ve işlemlerin Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yaptırılacağına ilişkin Malatya Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün bila tarih ve sayılı işleminin; yapının riskli yapı olmadığı, "az hasarlı" olarak belirlendiği, anlaşma yapılmadığı, vatandaş aleyhine uygulama yapıldığı, araştırma ve teknik incelemeye dayanmadığından bahisle hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek yürütmesinin durdurulması ve iptali” talep edildi.

Malatya 3. İdare Mahkemesi ise, “Askı ilan tutanaklarının onaylı-okunaklı örneklerinin, taşınmaza ilişkin olarak riskli yapı tespiti yapılıp yapılmadığının sorularak, varsa riskli yapı tespit raporunun tüm teknik analizleri içeren proje birlikte- onaylı-okunaklı örneğinin, herhangi bir inceleme, analiz, rapor vs. bulunup bulunmadığının sorularak, varsa buna ilişkin bilgi ve belgelerin onaylı-okunaklı örnekleri ile tahliye ve yıktırmaya yönelik iş ve işlemlerin 6306 sayılı Kanun'un 6/A maddesi uyarınca yürütülmesini gerektirir şartlara dair açıklama yapılmasının, taşınmazın bulunduğu alanın rezerv yapı alanı ilan edilmesine ilişkin işlem ile işbu taşınmazın rezerv yapı alanı içerisinde kaldığını gösterir -taşınmazın renkli kalemle işaretli olduğu- krokinin onaylı-okunaklı örneğinin, işlemlere dayanak teşkil eden diğer tüm bilgi ve belgelerin onaylı-okunaklı örneklerinin istenilmesine..” karar vererek, 15 günlük süre içinde gelecek bilgi, belge ve evrakların incelenmesinden sonra verilecek olan karara yürütmenin durdurulması talebini kabul etti.

KAYNAK: MALATYA YENİSES

Son Güncelleme: 07.07.2024 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.