banner13

Bakan Kurum Malatya'yı anmadı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yeniden atanan Murat Kurum, daha görevi devir alırken törendeki konuşmasında deprem bölgesi illeri sayarken, depremde en büyük yıkımı yaşayan Malatya’yı anmaması dikkat çekti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Temmuz 2024 Çarşamba 10:45
Bakan Kurum Malatya'yı anmadı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına yeniden atanan Murat Kurum, daha görevi devir alırken törendeki konuşmasında deprem bölgesi illeri sayarken, depremde en büyük yıkımı yaşayan Malatya’yı anmaması dikkat çekti.

Malatya’yı anmayan Bakan Kurum, “Başta 11 ilimiz Hatay’ımız, Gaziantep’imiz, Kahramanmaraş’ımız, Adıyaman’ımız , Osmaniye’miz, Adana’mız, olmak üzere 11 ilimizde afetten etkilenen kardeşlerimize evlerini biran önce teslim etme isteği ve arzusu ile tüm ekibimizle, Sayın Bakanımızdan devraldığımız görevi inşallah layığı ile yapıp vatandaşımıza, aziz milletimize sözlerimizi tutmaya gayret göstereceğiz dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum, görevi Mehmet Özhaseki’den devraldı.

-Hatay'dan sonra en büyük yıkıma uğrayan il Malatya

Malatya'nın 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde uğradığı büyük yıkım ve kayba rağmen, bu durumun devlet yöneticileri tarafından yeterince algılanmadığı ve geri planda bırakıldığı eleştirilerinin sık sık gündeme getirilmesine karşın, üstelik bu deprem sonrası hükümetin Malatya'daki koordinatör bakan olarak görevlendirmesi nedeniyle yıkıma ve kayba en yakından tanıklık eden Kurum'un görev devir- teslim töreninde yaptığı konuşmada Malatya'yı anmaması dikkat çekti. Resmi tespitlere göre, depremde Hatay'dan sonra en büyük yıkıma uğrayan il Malatya idi.

-Depremde en çok hasar gören ikinci il olan Malatya’yı anmadı

Devir teslim töreninde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum, “Ülkemiz bir malumunuz bir deprem ülkesi. Çok acılar yaşandı ve bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Başta 11 ilimiz Hatay’ımız, Gaziantep’imiz, Kahramanmaraş’ımız, Adıyaman’ımız , Osmaniye’miz, Adana’mız, olmak üzere 11 ilimizde afetten etkilenen kardeşlerimize evlerini biran önce teslim etme isteği ve arzusu ile tüm ekibimizle, Sayın Bakanımızdan devraldığımız görevi inşallah layığı ile yapıp vatandaşımıza, aziz milletimize sözlerimizi tutmaya gayret göstereceğiz. Tabi sadece 11 ilimizde değil, işte bugün yaşadığımız, şahit olduğumuz, sadece kendiliğinde dahi yıkılan binalar, başta İstanbul olmak üzere 81 ilimizde deprem dönüşüm noktasında yapılması gereken her türlü gayreti, arzuyu, çalışma isteğini hiçbir siyaset gözetmeksizin valilerimizle, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle hep birlikte elimizi, gövdemizi aşın altına koyarak deprem dönüşümünü gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

KAYNAK: MALATYA YENİ SES

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.