• Haberler
  • Dünya
  • Gazze'de Sivil Yerleşimlere Bombardıman! Çadırlar Ve Siviller Hedefte

Gazze'de Sivil Yerleşimlere Bombardıman! Çadırlar Ve Siviller Hedefte

Gazze Şeridi'nde ilan edilen ateşkese ve uluslararası toplumdan gelen tüm uyarılara rağmen İsrail ordusunun bölgedeki askeri hareketliliği ve sivil yerleşimlere yönelik ateşli müdahaleleri devam ediyor. Bölgedeki yerel kaynaklardan aktarılan son bilgilere göre, Gazze'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus kentinde Filistinli sivillerin bulunduğu noktaya İsrail askerlerince ateş açıldı. Saldırı sonucu henüz küçük yaşta olan bir kız çocuğu yaşamını yitirirken, çevrede bulunan iki kişi de yaralandı.

Haberin Özeti

  • İsrail ordusu, ateşkese ve uluslararası çağrılara rağmen Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillere ateş açarak bir kız çocuğunun ölümüne, iki kişinin yaralanmasına neden oldu.
  • Deyr el-Belah'ta yerinden edilmiş sivillerin çadırına düzenlenen bombardımanda da bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.
  • Yaşanan son gelişmeler bölgedeki ateşkes sürecinin ihlal edildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrail ordusunun bölgedeki operasyonları sadece güney hattıyla sınırlı kalmadı. Günün erken saatlerinde Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı bir çadır hedef alındı. Gerçekleştirilen bombardımanda bir kişi hayatını kaybederken, biri ağır olmak üzere iki kişi yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından yaralıların çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi.

Ateşkes Mutabakatına Rağmen Saldırılar Kesilmiyor

Bölgede 10 Ekim 2025 tarihinde varılan ateşkes mutabakatına ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv yönetimine yönelik saldırıların durdurulması yönündeki çağrılarına rağmen sahadaki askeri baskı sürüyor. Sivil alanları kapsayan bu son müdahaleler, bölgedeki insani krizin derinleşmesine ve ateşkese dair kırılganlığın artmasına yol açıyor.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!