- Haberler
- Güncel
- Evlat Acısıyla Gittiği Kutsal Topraklarda Aynı Kaderi Paylaştı! Mekke'de Yürek Yakan Detay
Evlat Acısıyla Gittiği Kutsal Topraklarda Aynı Kaderi Paylaştı! Mekke'de Yürek Yakan Detay
Kutsal topraklarda yaşanan derin bir acı, aradan geçen aylara rağmen aynı adreste noktalandı. Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde ikamet eden Gökmen ailesi, bir buçuk yılı aşkın bir süre içinde üst üste gelen acı haberlerle sarsıldı. Geçtiğimiz yıl evladını Mekke'de son yolculuğuna uğurlayan yaşlı adam, oğlunun kabrini ziyaret etmek üzere gittiği kutsal topraklarda son nefesini verdi.
Haberin Özeti
- • Antalya'dan umre ibadeti için Mekke'ye giden 68 yaşındaki Ali Gökmen, geçtiğimiz yıl aynı yerde vefat eden oğlu Turan Gökmen'in kabrini ziyaret ettiği sırada fenalaşarak yaşamını yitirdi.
- • Oğlunu kaybettiği tarihten yaklaşık 20 ay sonra benzer bir kaderi yaşayan yaşlı adamın vefatı, memleketi Döşemealtı'nda büyük bir üzüntüye yol açtı. Evladının yanına defnedilecek olan Ali Gökmen, kutsal topraklarda oğluyla aynı kaderi paylaşarak son yolculuğuna uğurlandı.
Her şey, Yeşilbayır Mahallesi sakini 68 yaşındaki Ali Gökmen’in oğlu Turan Gökmen ile birlikte umre ibadetini eda etmek için Suudi Arabistan’a gitmesiyle başladı. Geçtiğimiz yıl şubat ortasında kutsal beldeye ulaşan baba ile oğul, dualar eşliğinde ibadetlerini sürdürürken acı bir gelişmeyle karşılaştı. Aniden rahatsızlanan Turan Gökmen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve Mekke’de yaşamını yitirdi. Genç adamın naaşı, babasının ve yetkililerin nezaretinde kutsal şehirde toprağa verildi.
Oğlunun Kabri Başında Kalbine Yenik Düştü
Oğlunu Mekke toprağına emanet ederek Türkiye'ye dönen acılı baba, evlat hasretine daha fazla dayanamayarak bu yıl yeniden umre organizasyonuna katıldı. Kutsal topraklara ulaşır ulaşmaz ilk iş olarak oğlunun kabrinin yolunu tutan Ali Gökmen, dualar okuduğu esnada aniden fenalaştı. Çevredekilerin ihbarı ve sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen 68 yaşındaki adam hayatını kaybetti. Oğlunun vefatından yaklaşık 20 ay sonra aynı yerde son nefesini veren babanın acı haberi, memleketi Antalya'daki yakınlarını yasa boğdu.
Baba ve Oğul Kutsal Topraklarda Buluştu
Oğlunun kabri başında hayata gözlerini yuman Ali Gökmen’in cenaze işlemleri Suudi Arabistan’daki yetkililerce tamamlandı. Baba Gökmen’in naaşının, tam 20 ay önce defin işlemlerini bizzat yaptığı oğlunun yanına, Mekke’de toprağa verileceği bildirildi. Yaşanan bu hüzünlü ve anlamlı tesadüf, hem aile yakınlarının hem de olayı duyan vatandaşların yüreğini burktu.
Bakmadan Geçme