Bursa'nın Mudanya İlçesinde Yangın Çıktı!
Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alan dışında başlayan yangın, ekipleri harekete geçirdi. Çekrice Mahallesi çevresinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan yoğun müdahale başlatıldı.
Haberin Özeti
- • Bursa'nın Mudanya ilçesi Çekrice Mahallesi'nde orman dışı alanda yangın çıktı.
- • Yangına havadan 2 helikopter, karadan ise 8 arazöz ve 3 su tankeriyle müdahale ediliyor.
- • Söndürme çalışmalarında 78 personel görev yaparken, yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
Çekrice Mahallesi mevkisinde dumanların yükseldiğini görenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Yangının orman dışı bir bölgede başladığı belirtilirken, alevlerin çevredeki alanlara ilerleme ihtimaline karşı çalışmalar hızlandırıldı. İhbarın ardından itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yangın söndürme ekipleri bölgede konuşlandırıldı. Ekiplerin yangının yayılmasını önlemek ve alevleri kontrol altına almak için müdahalesi devam ediyor.
Yangına Havadan 2 Helikopterle Müdahale Ediliyor
Mudanya'daki yangın söndürme çalışmalarına hava araçları da dahil edildi. Alevlerin etkili olduğu bölgeye 2 helikopterle havadan müdahale gerçekleştirilirken, karadaki ekipler de farklı noktalardan söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Karada ise 8 arazöz ve 3 su tankeri görev yapıyor. Yangınla mücadelede toplam 78 personelin görev aldığı, ekiplerin koordineli şekilde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor
Orman dışı alanda başlayan yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmadı. Ekiplerin önceliğini yangının kontrol altına alınması oluştururken, olayın çıkış sebebinin yapılacak incelemelerin ardından belirlenmesi bekleniyor. Bölgedeki söndürme çalışmalarının, yangının büyüklüğü ve rüzgar gibi koşullar dikkate alınarak sürdürüldüğü belirtildi.
Bakmadan Geçme