Babamdan Haber Alamıyorum Dedi, Gerçek Ortaya Çıktı
Malatya'nın Yazıhan ilçesinde 47 yaşındaki Ümit Ulutaş'ın oğlu tarafından tüfekle vurularak öldürüldüğü iddia edildi. Olaydan 6 gün sonra jandarmaya giderek babasının kayıp olduğunu bildiren 20 yaşındaki B.U., ekiplerin çalışması sonucu gözaltına alındı.
Haberin Özeti
- • Malatya’nın Yazıhan ilçesinde 47 yaşındaki Ümit Ulutaş, oğlu B.U. tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybetti.
- • B.U.’nun olaydan 6 gün sonra jandarmaya giderek babası hakkında kayıp ihbarında bulunduğu öğrenildi.
- • İhbar üzerine yapılan çalışmada Ulutaş’ın cansız bedenine ulaşılırken, B.U. gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Olay, Yazıhan ilçesine bağlı Erecek Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 47 yaşındaki Ümit Ulutaş’ın yaşadığı konteynerde oğlu B.U. ile arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın ardından B.U.’nun tüfekle babasına ateş ettiği öne sürüldü.
Silah seslerinin ardından konteynerde hareketsiz halde bulunan Ümit Ulutaş’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. İlk belirlemelere göre Ulutaş, tüfekten çıkan 5 kurşunun isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.
6 Gün Sonra Jandarmaya Başvurdu
Olayın ardından dikkat çeken gelişme ise günler sonra yaşandı. B.U., aradan 6 gün geçtikten sonra jandarma ekiplerine başvurarak babasından haber alamadığını söyledi ve kayıp ihbarında bulundu.
B.U.’nun başvurusu üzerine Ümit Ulutaş’ın bulunması için jandarma ekiplerince çalışma başlatıldı. Yapılan araştırmalar sırasında ekipler, Ulutaş’ın cansız bedenine ulaştı.
Kayıp İhbarının Ardından Gözaltına Alındı
Jandarma ekiplerinin yürüttüğü incelemenin ardından olayın cinayet olabileceği değerlendirildi. Çalışmalar kapsamında B.U. gözaltına alındı.
Ümit Ulutaş’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma sürerken, olayın nasıl gerçekleştiği ve cinayetin ardından geçen 6 günlük süreçle ilgili ayrıntıların yürütülen soruşturma kapsamında netleştirileceği öğrenildi.
Bakmadan Geçme