Pakistan'da Okulun Çatısının Çökmesi Sonucu 33 Kişi Öldü

Güneydoğu Asya ülkelerinden Pakistan, eğitim kurumunda meydana gelen yıkıcı bir olayla sarsıldı. Peşaver şehrinin Afridi Abad semtinde faaliyet gösteren özel bir eğitim kurumunda, ders saatleri esnasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çatı çökmesi meydana geldi. Öğrencilerin sınıflarda bulunduğu esnada yaşanan felaket, kısa sürede büyük bir insani drama dönüştü ve bölge halkını yasa boğdu.

Olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen ekipler, yıkıntı altında kalan çocuklara ulaşmak için zamanla yarıştı. Arama kurtarma faaliyetlerinin sona ermesiyle birlikte sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, yaşları 14 ve altında olan 32 öğrenci ile 1 öğretmenin hayatını kaybettiği bildirildi. Olayda yaralanan 20 kişiden bir bölümü ilk müdahalelerinin ardından taburcu edilirken, sağlık merkezlerinde alarm durumuna geçilerek durumu ağır olan ve başından darbe alan öğrencilerin tedavilerine devam ediliyor.

Devlet Tarafından Taziye Mesajları Ve Sağlık Seferberliği

Yürekleri dağlayan felaketin ardından devletin zirvesinden art arda açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile Başbakan Şahbaz Şerif, hayatını kaybeden küçük çocukların ve öğretmenin ailelerine derin üzüntülerini ifade eden taziye mesajları yayımladı. Hükümet kanadı, yaralılara en nitelikli tıbbi bakımın sunulması ve kazazede ailelere her türlü maddi-manevi desteğin ulaştırılması yönünde tüm kurumları harekete geçirdi.

Eğitim Kurumlarının Güvenliği Ve Soruşturma Süreci

İnsan hayatını hiçe sayan ihmaller zincirinin ortaya çıkarılması amacıyla olayın yaşandığı bölgede adli ve idari tahkikat başlatıldı. Yetkili makamlar, binaların fiziki dayanıklılığı ve güvenlik standartlarının incelenmesi için ülke genelinde geniş çaplı bir denetim sürecinin yürütüleceğini duyurdu. Facianın meydana geldiği yapının ruhsat durumu ve inşaat kalitesi de dahil olmak üzere tüm detayların titizlikle araştırılacağı kaydedildi.

Bakmadan Geçme