• Haberler
  • Güncel
  • Yurt Dışı Eğitimini Bıraktı, Zamanın İzini Sakarya'da Sürdürüyor

Yurt Dışı Eğitimini Bıraktı, Zamanın İzini Sakarya'da Sürdürüyor

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Adnan Kılıç, yurt dışında aldığı eğitimi yarıda bırakarak baba mesleği olan saat tamirciliğini sürdürmeye karar verdi. Dar Sokak'taki dükkânında mesleğini yaşatan Kılıç, 1955 yılında babası tarafından temelleri atılan zanaatı bugün de aynı heyecanla devam ettiriyor.

Kılıç, günün büyük bölümünü büyüteç ve cımbızla tezgâh başında geçirerek bozulan mekanik saatleri titizlikle onarıyor. Saat tamirini “ameliyat eder gibi” büyük bir dikkatle yaptığını belirten usta, sabır ve yetenek gerektiren bu mesleği yıllardır aynı özveriyle sürdürüyor.

Bir Saat İçin Saatlerce Çalışıyoruz

Mesleğin inceliklerini anlatan Kılıç, tamir sırasında uzun süre hareketsiz çalıştığını ifade ederek, sabır ve sevginin bu işin en önemli unsurları olduğunu vurguladı. Küçük bir parçanın bile saatlerce uğraş gerektirdiğini dile getirdi.

Gençlere Meslek Tavsiyesi

Mekanik saatlerin değerinin her geçen gün arttığını söyleyen Kılıç, gençlerin zorlukları nedeniyle bu mesleğe pek yönelmediğini belirtti. Ancak saat tamirciliğinin gelecekte de varlığını sürdüreceğini ifade eden Kılıç, gençlere zanaata yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!