• Haberler
  • Ekonomi
  • Yatırım Fonlarında Beklenen Ödemeler Hesaplara Yatıyor!

Yatırım Fonlarında Beklenen Ödemeler Hesaplara Yatıyor!

Tasfiye sürecindeki yatırım fonlarında beklenen ara ödemeler 30 Ekim itibarıyla başladı. Para piyasası fonlarına öncelik verilen süreçte, 7 fondaki 234 bin 705 yatırımcıya toplam 29,3 milyar lira aktarılacak.

Haberin Özeti

  • • Tasfiye sürecindeki yatırım fonlarında 30 Ekim 2026 itibarıyla ilk ara ödemeler başladı.
  • • Atlas, Pusula ve Tera kapsamındaki 7 fonda 234 bin 705 yatırımcıya toplam 29,3 milyar lira ödenecek.
  • • Bugüne kadar 71 bin 899 hesaba toplam 68 milyar lira ödeme yapılırken tasfiye kapsamındaki fon sayısı 131’den 38’e düşürüldü.

Yatırım fonlarının tasfiyesine ilişkin yürütülen çalışmalarda yeni bir aşamaya geçildi. TBMM’de kabul edilen 7596 sayılı Kanun ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan düzenlemelerin ardından hak sahiplerine yönelik ilk ara ödemeler bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. Tasfiye kapsamındaki fonlarda ödeme takviminin ilk aşamasında, unvanında “para piyasası” ifadesi bulunan fonlara öncelik tanındı. 30 Ekim 2026 tarihinde başlayan ödemelerle birlikte yatırımcıların uzun süredir beklediği süreçte önemli bir adım atılmış oldu.

234 Bin 705 Yatırımcıya 29,3 Milyar Lira Ödenecek

İlk ara ödeme kapsamında toplam 29,3 milyar liranın fon sahiplerinin hesaplarına aktarılması planlanıyor. Atlas, Pusula ve Tera kapsamındaki 7 ayrı fonda gerçekleştirilecek ödemelerden 234 bin 705 yatırımcı yararlanacak. Ödemelerin başlamasıyla birlikte tasfiye sürecindeki yatırımcılar için yeni bir ödeme dönemi de açılmış oldu. Fon sahiplerine yapılacak aktarımların, belirlenen tasfiye esasları doğrultusunda yürütüleceği bildirildi.

Tasfiye Edilen Fon Sayısı 131’den 38’e Geriledi

Yatırım fonlarına ilişkin tasfiye çalışmalarında bugüne kadar önemli ilerleme kaydedildi. Başlangıçta 131 olan tasfiye kapsamındaki fon sayısı, yürütülen işlemler sonucunda 38’e indirildi. Şimdiye kadar hak sahibi 71 bin 899 hesaba nakit ve ayni ödeme yoluyla toplam 68 milyar lira ulaştırıldı. Süreçte Hedef Portföy Yönetim Şirketi A.Ş. bünyesindeki fonlara ilişkin işlemler de büyük ölçüde tamamlandı. Şirkete ait 31 fondan 27’sinde tasfiye çalışmalarının önemli bölümü sonuçlandırılırken, 26 bin 152 hesaba toplam 27,2 milyar lira ödeme yapıldı. Geriye kalan 4 fon için işlemlerin devam ettiği belirtildi.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!