Yabancı Öğrenciler Yeşilyurt'a Hayran Kaldı!

Yeşilyurt Kent Konseyi, Turgut Özal Üniversitesi'nde eğitim gören uluslararası öğrencileri ağırladı. İlçenin tarihi, kültürel ve mesleki merkezlerini kapsayan gezi programında, yabancı konuklar Yeşilyurt'un köklü mirasını yerinde keşfetti.

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından organize edilen program kapsamında, Turgut Özal Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler ilçenin sosyal ve tarihi dokusunu yakından tanıma fırsatı buldu. Gezi rotasında; Yeşilyurt Mesleki ve Yaşam Merkezi’nden Beylerderesi Şehir Parkı’na, Savaş Müzesi’nden Gedik Cezaevi Müzesi’ne kadar pek çok önemli nokta yer aldı.

Yabancı Öğrenciler Yeşilyurt'a Hayran Kaldı!

Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezlerine Tam Not

Programın başlangıç noktası olan Yeşilyurt Mesleki ve Yaşam Merkezi’nde öğrenciler, el sanatlarından tekstile kadar uzanan geniş bir yelpazedeki kursları inceledi. Kursiyerlerden üretim aşamalarına dair bilgi alan öğrenciler, bu tür merkezlerin hem toplumsal dayanışmaya hem de mesleki gelişime sunduğu katkılardan etkilendiklerini dile getirdi.

Yabancı Öğrenciler Yeşilyurt'a Hayran Kaldı!

Müze Ziyaretlerinde Tarihe Yolculuk

Öğrencilerin bir sonraki durağı olan Beylerderesi Şehir Parkı ve Seyir Terası, doğal güzelliğiyle dikkat çekerken; Savaş Müzesi, Gedik Cezaevi Müzesi ve Tekstil Müzesi ziyaretlerinde ise tarihi bir yolculuk yaşandı. Gedik Cezaevi Müzesi'ndeki nostaljik objeler ile Tekstil Müzesi'ndeki geleneksel dokuma makineleri, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği alanlar oldu.

Yabancı Öğrenciler Yeşilyurt'a Hayran Kaldı!

Şehirle Kurulan Bağları Güçlendiriyoruz    

Etkinliğin amacına dair değerlendirmelerde bulunan Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan, farklı ülkelerden gelen gençlerin Yeşilyurt’u tanımasının kültürel etkileşim açısından önemine değindi. Ercan, bu tür organizasyonlarla öğrencilerin yaşadıkları şehirle aralarındaki bağı kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yabancı Öğrenciler Yeşilyurt'a Hayran Kaldı!

Akademik Kadrodan Tam Destek

Uluslararası öğrencilerin Yeşilyurt’un misafirperverliğine teşekkür ettiği gezi programına, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem ve Genel Sekreter Yardımcısı Abuzer Yeşil de katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Program, ilçenin doğal manzarasında çekilen toplu hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Yabancı Öğrenciler Yeşilyurt'a Hayran Kaldı!
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!