• Haberler
  • Malatya
  • Vali Yavuz: Altay Kışlası'nda 714 Dükkan Tamamlandı, 192 Yeni Dükkan Daha Yolda

Vali Yavuz: Altay Kışlası'nda 714 Dükkan Tamamlandı, 192 Yeni Dükkan Daha Yolda

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Altay Kışlası arazisinde yapımı süren Yeni Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Yavuz, projenin ilk etabında 714 iş yerinin tamamlandığını, ikinci etapta ise 192 yeni dükkanın daha inşa edileceğini açıkladı.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, deprem sonrası bölge ekonomisinin yeniden yapılandırılması amacıyla başlatılan Yeni Sanayi Sitesi projesi hızla ilerliyor.

Deprem Sonrası Ekonomik Dönüşüm

Vali Yavuz, inceleme sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “1. Etap kapsamında 714 adet dükkanın inşasını tamamladık. 2. Etap olarak ise 192 adet dükkan daha inşa etmeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Vali Yavuz: 'Altay Kışlası'nda 714 Dükkan Tamamlandı, 192 Yeni Dükkan Daha Yolda'

Teşekkür Mesajı

Vali Yavuz, açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a teşekkürlerini iletti.

Vali Yavuz: 'Altay Kışlası'nda 714 Dükkan Tamamlandı, 192 Yeni Dükkan Daha Yolda'

Esnafa Güvenli ve Modern Çalışma Alanı

Malatya Küçük Sanayi Sitesi’nde deprem nedeniyle ağır hasar gören 936 iş yerinin yerine inşa edilen bu yeni sanayi alanı, esnafın üretim faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilmesi açısından kritik önem taşıyor. Proje, Dünya Bankası desteğiyle yürütülüyor.

Vali Yavuz: 'Altay Kışlası'nda 714 Dükkan Tamamlandı, 192 Yeni Dükkan Daha Yolda'

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!